Otkrijte moćne nove dodatke Nikonovoj COOLPIX paleti fotoaparata koji kombinuju najnoviju tehnologiju snimanja kompanije Nikon i pouzdanu NIKKOR optiku sa objektivima sa super zumom, ostvarujući vrhunske performanse.

COOLPIX B700 sa optičkim zumom od 60x i COOLPIX A900 sa optičkim zumom od 35x pružaju super-telefoto mogućnosti i snimanje najsavremenijih 4K UHD video zapisa, dok COOLPIX B500 kombinuje CMOS senzor sa impresivnih 16 megapiksela i optički zum od 40x. Elegantan i tanak COOLPIX A300 ima optički zum od 8x.

coolpix

Svaki fotoaparat je kompatibilan sa novom SnapBridge aplikacijom kompanije Nikon koja održava stalnu automatsku vezu između fotoaparata i pametnog uređaja, pružajući laku kontrolu nad svim aspektima fotografisanja.

COOLPIX B700 poseduje legendarnu NIKKOR optiku kod objektiva od Super ED stakla sa optičkim zumom od 60x – proširivog do 120x Dynamic Fine Zoom¹ – koji olakšava fotografisanje udaljenih subjekata, poput meseca, životinjskog sveta ili sportskih događaja sa brzim akcijama, sa kristalno jasnim detaljima. Uz 4K UHD/30p filmove možete da beležite segmente filma koji su ispred svog vremena, dok snimanje RAW (NRW) slika omogućava završnu obradu fotografija visokog kvaliteta. Fotoaparat sa super zumom od 20,3 megapiksela ima sistem autofokusa (AF) visokih performansi koji omogućava precizno fotografisanje, dok petostepena optička redukcija vibracija (VR)² sa dvostrukom detekcijom i bočna kontrola zuma smanjuju efekte podrhtavanja fotoaparata. Kadrirajte snimke pomoću ugrađenog elektronskog tražila ili delimično pokretnog LCD monitora od 7,5 cm/3 inča – oba sa visokom rezolucijom od 921.000 tačaka za kreativnu kompoziciju iz svakog ugla – i trenutno delite slike pomoću SnapBridge aplikacije.

COOLPIX A900 od 20,3 megapiksela ima NIKKOR optiku izuzetnog kvaliteta upakovanu u telo džepne veličine koje će se uklopiti u svaki stil života. Snimajte očaravajuće scene sa putovanja sa finim detaljima pomoću moćnog objektiva sa optičkim zumom od 35x, proširivog do 70x Dynamic Fine Zoom¹ ili ovekovečite nezaboravne trenutke kod kuće na kristalno jasnim 4K UHD/30p filmovima. Budite kreativni sa nagibnim LCD monitorom od 7,5 cm/3 inča sa visokom rezolucijom od 921.000 tačaka i manuelnim režimima ekspozicije (P/S/A/M) i trenutno delite slike pomoću SnapBridge aplikacije. Budite spremni za snimanje u tren oka uz brzi AF, lako ponovo hvatajte subjekte pomoću dugmeta za odzumiranje u koracima i sa lakoćom pravite impresivne spojene intervalske i intervalske filmove. Efikasno smanjenje vibracije (VR) obezbeđuje kristalno jasne fotografije i besprekorne filmove, čak i pri punom zumu.
Lako dostignite zapanjujući kvalitet slike uz COOLPIX B500 od 16 megapiksela. NIKKOR optički zum od 40x, proširiv do 80x Dynamic Fine Zoom¹, stavlja vas u sam centar dešavanja, dok bočna kontrola zuma doprinosi izvanrednoj stabilnosti. Istražujte jedinstvene tačke gledišta pomoću nagibnog LCD monitora od 7,5 cm/3 inča sa 921.000 tačaka, lako ponovo hvatajte subjekte pomoću dugmeta za odzumiranje u koracima i snimajte Full HD filmove.

Tanak i stilizovan COOLPIX A300 od 20,1 megapiksela omogućava lako fotografisanje u pokretu. NIKKOR optički zum od 8x, proširiv do 16x Dynamic Fine Zoom¹, omogućava sjajne krupne planove, u režimu pametnog portreta lako možete da pravite savršene portrete, a automatski birač scene automatski optimizuje podešavanja fotoaparata.

SNAPBRIDGE
Uparivanje pametnog uređaja sa Nikon fotoaparatom je jednostavan, jednokratni postupak. Samo instalirajte SnapBridge aplikaciju na pametnom telefonu ili tabletu, uključite fotoaparat i izaberite ga sa liste dostupnih uređaja u aplikaciji. SnapBridge ostaje povezan sa fotoaparatom u pozadini: sada možete da prebacujete snimke tokom fotografisanja, pri čemu ne morate svaki put ponovo da se povezujete. Slike će se sinhronizovati sa fotoaparatom i dok je u režimu mirovanja i možete da nastavite sa korišćenjem pametnog uređaja bez ometanja. Uz SnapBridge pametan uređaj može da prikazuje živi prikaz slike svega što Nikon fotoaparat vidi. Kadrirajte snimke na ekranu pametnog telefona ili tableta i daljinski okidajte da biste zabeležili sliku.

Prilikom predstavljanja najnovijih COOLPIX fotoaparata i SnapBridge aplikacije, Ines Bernardes, menadžer proizvoda za COOLPIX u kompaniji Nikon Europe, izjavila je: „Novi dodaci COOLPIX asortimanu pružaju izvanredne performanse, oživljavajući najfinije detalje kao nikada do sada. Pomoću super zumova možete da zabeležite više nego što ste ikada mislili da je moguće, dok nova SnapBridge aplikacija omogućava lako trenutno deljenje i automatsko prebacivanje slika. Bilo da pratite brze sportove, snimate fotografije sa putovanja ili jednostavno pravite portrete prijatelja i porodice kod kuće, neki od novih COOLPIX fotoaparata je savršen za vas.“