Nikon Nikkor Z 58mm f/0.95 S

Juče je u prijatnom ambijentu hotela Crowne Plaza, Refot B ekskluzivni uvoznik i distributer Nikon foto opreme, održao drugi po redu Nikon dan. Preko 300 prisutnih učesnika uživalo je u prezentacijama i iskustvima renomiranih fotografa sa naših prostora dok su Nikonove nove zvezde – mirorless fotoaparati Z6 i Z7 bili dostupni tokom celog dana na testu svima koji su želeli da osete snagu nove dimenzije Z sistema.

Vladimir Mladenović (podvodni fotograf), Bratislav Stevanović (Mary Weddings films) i Aleksandar Stojanović (Artx Studio) kroz fotografije i video materijale prikazali su performanse Z7 ističući besprekonost autofokusa kao i mogućnost korišćenja objektiva koji se već nalaze u okviru opreme fotografa zahvaljujući FTZ adapteru.

Arnej Misirlić (Studio Šećerlama) preneo je svoje iskustva rada sa Z6 komentarišući prednosti ergonomskog dizajna, kompaktnosti i poverenja koje je stekao u fotoaparat već tokom prvog kroišćenja. Pristuni su na licu mesta mogli da posmatraju, zajedno sa predavačima komentarišu i saznaju sve pojedinosti o mogućnostima i sveobuhvatnosti nove Z serije.

Marko Marinković (Marinković Weddings) učesnicima je preneo na koji način mogu unaprediti svoj rad, imati bolju komunikaciju sa klijentima i usavršiti svoj kvalitet usluge. Dao je pregršt primenjivih saveta svima koji su na početku ili pak u jeku svog fotografskog poziva.

Za kraj, ali ne manje važan, Sakis Batzalis – poznati portretni fotograf iz Grčke, održao je predavanje i radionicu na temu svetla, rada sa modelom i odgovarao na pitanja prisutnih. Tokom predavanja, upriličeno je i iznenađenje. „Stara škola“ koju su predstavili fotografi Slobodan Vukadinović i Tomislav Peternek vratila je sve prisutne na trenutak u vreme analogne fotografije napravivši paralelu s današnjim digitalnim pristupom.

Nikon dan nije samo prezentacija noviteta. Nikon dan polako postaje tradicija susreta, razmene iskustava, motivacije i saveta koji će dodatno ujediniti fotografsku scenu Srbije i podignuti je na viši nivo.

Edukacija, dodatno informisanje, podrška, kao i pogodnosti od strane ovlašćenog distributera u daljem radu fotografa, samo su neki od ciljeva kompanije Refot B koja će i u budućnosti nastaviti da organizuje ovakva okupljanja.