Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novi portfolio OLED Signage uređaja na ovogodišnjem ISE 2016 sajmu u Amsterdamu, koje odlikuju precizne, prirodne boje i vrhunski kvalitet slike. Osim toga, na OLED ekranima nema razlivanja boja, a samim tim ni distorzije, bez obzira na ugao gledanja.

 

Kompanija LG je na sajmu u prvi plan istakla monitor za duplim ekranom, koji je svojim nesvakidašnjim minimalističkim izgledom i funkcijama privukao pažnju mnogih posetilaca. Naime, iako veoma tanak, na ovom monitoru je moguće istovremeno gledati sliku, kako sa prednje, tako i sa zadnje strane.

lg oled

Signage seriju odlikuju i uređaji neobičnih oblika, kao što su talasasti ili potpuno zakrivljeni monitori, koji su takođe privukli pažnju mnogih posetioca sajma. Njihov neobičan dizajn moguć je zahvaljujući OLED tehnologiji, koja omogućava ekranima da budu tanji, a samim tim i savitljiviji.

 

Kompanija LG je takođe predstavila Ultra Stretch uređaj iz Signage serije sa do sada neviđenim odnosom stranica, čak 58:9. Ekran ovog monitora je širok 2.148 mm i visok 335 mm, a može se koristiti i vertikalno i horizontalno. Kompanija LG je prikazala i različite praktične primene Ultra Stretch monitora, koji se može koristiti kao signalna tabla na aerodromima, tabla za dobrodošlicu, ili kao digitalni bilbord u prodavnici.

LG je takođe predstavio različita korisna intuitivna rešenja bazirana na webOS platformi, koja omogućava povezivanje sa smart telefonima i tabletima putem wi-fi mreže. Ovi monitori pogodni su, na primer, za restorane, jer omogućavaju prikaz jelovnika, cena i nutritivnih informacija, koje lako mogu da se ažuriraju, uz pomoć smart uređaja.

 

„Kompanija LG Electronics nastoji da korisnicima obezbedi proizvode najvišeg kvaliteta i vrhunske tehnologije u svim segmentima, pa i kada je tržište profesionalnih monitora u pitanju“, izjavio je Kwon Soon-hwang, izvršni potpredsednik kompanije LG Electronics i rukovodilac poslovne jedinice za informativne ekrane.