sony audio

Kompanija Sony je predstavila pojačanje svoje serije audio uređaja namenjene ljubiteljima dubokog basa. Od slušalica do bežičnih zvučnika, EXTRA BASS uređaji predstavljaju lepotu niskih tonova u punoj snazi donoseći moćan klubski zvuk gde god da se nalazite.

Audio sistem velike snage GTK-XB7

Ovaj sistem čine dva velika srednjetonska zvučnika prečnika od 16cm, koji smešteni u jednoj kutiji donose snažan odziv basa za ritam koji će podići sve na noge. Uz jedinstvenu Sony Extra Bass tehnologiju, klasici elektronske muzike zvučaće još eksplozivnije, zahvaljujući DSP tehnologiji koja obrađuje signale nakon njihove digitalizacije sa ciljem poboljšanja kvaliteta zvuka.

Bilo da sistem postavite uspravno ili horizontalno, kvalitet zvuka će ostati isti zahvaljujući Multi Layout opciji, dok dodatnu jačinu zvuka možete postići dodavanjem dodatne XB7 jedinice preko Bluetooth veze pomoću funkcije Speaker Add. Osim linijske rasvete, strobo efekata i osvetljenja koje prati ritam muzike, gosti na vašoj kućnoj žurci će uživati i u DJ efektima kojima možete upravljati uz pomoć Sony SongPal aplikacije.

Model GTK-XB7 vam omogućava da pristupite omiljenim muzičkim listama sa pametnog telefona ili tableta preko Bluetooth veze. Kao izvore muzike možete koristiti uređaje kompatibilne sa NFC standardom, kojima preko USB priključka možete dopuniti bateriju, kao i MP3 plejere i druge uređaje koji se povezuju preko audio ulaza.

 

 

Bežični zvučnici SRS-XB3 i SRS-XB2

 

Uz ove kompaktne bežične zvučnike, dubokim bas zvukom možete iznenaditi prijatelje gde god da se nalazite. Kako bi se postigla što veća snaga basa, u kompaktnom telu XB3 zvučnika težine 930g, korišćena su brojna, inovativna tehnološka rešenja. Među njima je i potpuno nova audio jedinica punog opsega prečnika od 48mm, kao i jedinstvena DSP tehnologija kojom se vrši optimalna kompresija signala za čistiji zvuk. Zahvaljujući velikom kapacitetu baterije postiže se stabilna izlazna snaga, dok dualni pasivni hladnjaci uvećavaju opseg basa. Takođe, trajanje baterije od 24 sata vam omogućava da započnete žurku na bilo kojoj lokaciji bez bojazni da će se uživanje u muzici završiti pre nego što vi to odlučite.

 

Skoro upola lakši od modela XB3, zvučnik SRS-XB2 (480g) pruža neverovatan zvuk zahvaljujući zvučnoj jedinici punog opsega od 42mm. Izuzetno snažni magneti pružaju čist zvuk basa, dok lagana membrana poboljšava nivoe zvučnog pritiska. DSP tehnologija za obradu zvučnog signala zajedno sa pasivnim hladnjakom omogućava postizanje visokog akustičkog pritiska i probojan bas za vrhunsko audio iskustvo. Baterija zvučnika traje 12 sati, a za njeno punjenje je potrebno četiri sata.

 

Sa NFC one-touch Bluetooth vezom, dovoljno je da samo približite svoj uređaj zvučniku i žurka može da počne. Oba bežična zvučnika mogu biti postavljena položeno ili uspravno u skladu sa prostornim ograničenjima, dok funkcija Speaker Add nudi mogućnost bežičnog dodavanja još dva zvučnika za još snažniji zvuk. Na raspolaganju su Double režim za istovremeno puštanje muzike preko dva zvučnika, kao i Stereo režim za stereo reprodukciju. Takođe, ovi uređaji su vodootporni, pa ne morate da brinete ukoliko neko od vaših gostiju slučajno prolije piće po njima.

 

Slušalice MDR-XB650BT

 

Nove EXTRA BASS slušalice poseduju ekskluzivan drajver od 30mm, prisutan jedino u ovoj seriji, koji u kombinaciji sa Bass Booster funkcijom i EXTRA BASS membranom, postiže izuzetno realističan i precizan zvuk. Ove slušalice omogućavaju reprodukciju preko Bluetooth mreže pomoću NFC standarda, a kompatibilne su i sa AAC i aptX Bluetooth kodecima, pružajući zvuk neverovatnog kvaliteta čak i pri bežičnom korišćenju.

 

Dizajn slušalica je takođe osmišljen sa ciljem unapređenja reprodukcije dubokog basa. Zahvaljujući povećanoj kontaktnoj površini i mekim jastučićima koji udobno prijanjaju uz kožu, slušalice čvrsto pristaju ušima, dok sklopive, obrtne školjke olakšavaju prenos i odlaganje uređaja. Za potpuno napajanje baterija potrebno je samo četiri sata, nakon čega možete uživati u čak 30 sati slušanja muzike.

 

Nova serija Sony EXTRA BASS audio uređaja biće dostupna od polovine 2016. godine. Detaljnije specifikacije možete pogledati ovde: GTK-XB7, SRS-XB3, SRS-XB2, MDR-XB650BT.