LG webOS 6.0

Kompanija LG Electronics (LG) uvodi webOS 6.0 za svoje OLED, QNED Mini LED, NanoCell i UHD modele pametnih televizora. Zajedno sa novim magičnim daljinskim upravljačem (Magic Remote), najnovija verzija pametne TV platforme nudi gledaocima ugodnije i intuitivnije iskustvo otkrivanja sadržaja. Nadograđeni LG ThinQ AI u webOS 6.0 podržava nove glasovne komande za Google Assistant i Amazon Alexu, tako da pretraga kanala, streaming usluga i interneta bude lakša nego ikada.

Korisnici koji su već upoznati sa webOS platformom će odmah uočiti ažurirani početni ekran (Home Screen) koji je redizajniran za bolje korišćenje tako da prati promenljive navike korisnika. Novi Home Screen omogućava brži pristup najčešće korišćenim aplikacijama i olakšava preporuke novih sadržaja na osnovu preferencija korisnika i istorije gledanja. Sav sadržaj i relevantne informacije staju u jedan ekran (New Home) koji služi kao glavna stanica za sva ostala podešavanja mnogo većeg webOS ekosistema.

Pored novog vrhunskog dizajna, daljinski upravljač nudi jednostavnije kontrole za glasovne komande uz LG multi-AI ponude LG ThinQ aplikacije, Amazon Alexa ili Google Assistant-a. Jednostavan za navigaciju, gladak, lak za držanje i upotrebu, novi daljinski nudi funkcije prilagođene korisniku, uključujući bržu vezu između TV-a i drugih uređaja, kao i brze tastere za pristup popularnim platformama kao što su Netflix, Amazon Prime Video i Disney +*. Nova NFC funkcija je Magic Tap, koja jednim dodirom pruža trenutni pristup velikom broju kanala. Preko pametnog telefona, sa omogućenom NFC opcijom na daljinskom upravljaču, gledaoci mogu da dele sadržaj sa svojih telefona na televizor i obrnuto. Korisnici mogu da gledaju sadržaj sa svojih mobilnih telefona na LG televizorima, a da paralelno koriste svoje omiljene mobilne aplikacije i funkcije.

Koristeći najnoviju AI tehnologiju, glasovno prepoznavanje i Magic Remote, sve što je potrebno da korisnici urade da bi došli do željene informacije je da jasno kažu šta im treba. Magic Explorer, poboljšana verzija LG Magic Link-a, pruža informativni sadržaj o trenutnom prikazu, tako da korisnici mogu da saznaju više o glumcima, lokacijama i drugim zanimljivim informacijama o filmovima i serijama koje gledaju. Ova funkcija je posebno pogodna kada nešto kupujete preko TV kanala, a tu su i druge LG TV usluge, uz Live TV, galeriju, podešavanja i TV vodič koji menja boje kursora kad god Magic Explorer ima nove informacije.

Pored toga, nova funkcija Next Picks analizira preference gledalaca kako bi otkrila više sadržaja po njihovom ukusu. Koristeći podatke o istoriji gledanja, Next Picks preporučuje dva programa uživo ili set-top box ponuda, kao i jedan VOD naslov ili aplikaciju koji će gledaocima biti najzanimljiviji, štedeći tako vreme pronalaženja novog sadržaja.

„Najnovija verzija naše otvorene TV platforme webOS 6.0 predstavlja najznačajniji upgrade od kada smo prvi put predstavili platformu 2014. godine“, rekao je Park Hioung-sei, predsednik kompanije LG Home Entertainment.„ Sa novom verzijom webOS-a, kompanija LG nastavlja da bude posvećena pružanju usluga, proizvoda i tehnologija koji odgovaraju potrebama i željama naših cenjenih kupaca.“