Samsung predstavlja SmartThings Find

Kompanija Samsung Electronics najavila je da, nedavno pokrenuti SmartThings Find ekosistem, i dalje ubrzano raste – ova mreža trenutno obuhvata više od 70 miliona uređaja i nastaviće da se razvija i donosi poboljšane opcije privatnosti i ažuriranja glasovnih komandi. Ažuriranja, koja uključuju mogućnost pronalaženja zagubljenih predmeta u neposrednoj blizini uz pomoć Galaxy SmartTag premijum uređaja, kao i Bixby aplikacije, korisnicima omogućavaju veću kontrolu nad povezanim uređajima iz aplikacije SmartThings.

Jedan od najbrže rastućih servisa za lociranje

SmartThings Find, jedna od najznačajnijih opcija SmartThings ekosistema, omogućava korisnicima Galaxy uređaja da brzo i jednostavno pronađu svoje pametne telefone, tablete, pametne satove i slušalice koristeći Bluetooth Low Energy (BLE) i UWB tehnologiju. Takođe,  ova opcija može da pomogne u pronalaženju ličnih predmeta kao što su ključevi, torbe i bicikli, na koje je prikačen Galaxy SmartTag premijum Bluetooth uređaj.

Svi koji koriste SmartThings Find mogu da pomognu i drugima u pronalasku zagubljenih predmeta tako što će uključiti aplikaciju SmartThings. Od pokretanja usluge u oktobru 2020. godine registrovano je više od 70 miliona uređaja, dok je 700 miliona korisnika Galaxy pametnih uređaja deo SmartThings Find mreže, čineći je tako jednom od najbrže rastućih usluga za lociranje u svetu.

Nove opcije za veću sigurnost i praktičnost

Ljudi sve više koriste SmartThings Find kako bi pratili predmete i stvari koje su im bitne. Više od polovine korisnika svoj Galaxy SmartTag premijum Bluetooth uređaj kači na ključeve kuće ili  automobila, a nakon toga slede rančevi, novčanici i bicikli. Od sledeće nedelje, korisnici Galaxy uređaja će imati još dva nova dodatka u SmartThings Find aplikaciji, koji će pronalazak predmeta učiniti praktičnijim, ali i pružiti mir korisnicima po pitanju njihove sigurnosti.

Samsung korisnici će od sada moći da koriste Bixby za lociranje predmeta na kojem se nalazi Galaxy SmartTag, što znači da potragu za zagubljenim predmetom mogu da počnu korišćenjem svog glasa. Na primer, ako korisnik pita „Zdravo Bixby, gde su mi ključevi?“, Bixby će odmah nazvati i podeliti tačnu lokaciju ključeva uz glasovno obaveštenje.

Uz to, nova opcija Unknown Tag Search može da otkrije Galaxy SmartTag uređaj koji nije u vlasništvu korisnika, ali se nalazi u blizini. Pritiskom na taster za pokretanje, Unknown Tag Search skenira nepoznate SmartTag uređaje i pruža popis istih, bez praćenja tačne lokacije. Kao i do sada, svi korisnički podaci SmartThings Find usluge su šifrovani i bezbednosno zaštićeni nasumičnim privatnim ID kodom, koji se menja svakih 15 minuta, osiguravajući da lokacija uređaja bude poznata isključivo vlasniku uređaja.