AMD Radeon

AMD je omogućio preuzimanje najnovije verzije svog upravljačkog softvera za Radeon igračke kartice i Ryzen APU-ove, sa oznakom 22.10.1. Novi „Adrenalin“ drajveri donose podršku za najnovije igre kao što su Overwatch 2 i Grounded.

AMD je takođe objavio i verziju svojih „PRO Edition“ drajvera koji nose oznaku 22.Q3, a koji donose potpuno novi OpenGL podsistem, napisan od nule i sa optimizacijama koje rezultuju ubrzanjima do čak 72% naspram prethodne verzije – 22.Q2 u specijalizovanim softverskim paketima za profesionalnu upotrebu, kao što je Autodesk Maya i CATIA. Ništa manje impresivna nisu ni ubrzanja od 52% u Solidworksu, kada e koristi Radeon PRO W6800. A kada se koristi Radeon PRO W6400, ubrzanja u SolidWorksu idu i do čak 115%!

AMD Software „PRO Edition“ 22.Q3 drajver su testirali i odobrili Dell, HP i Lenovo za njihove radne stanice sa AMD Radeon PRO akceleroatrima i dostupan je putem preuzimanja sa zvaničnog portala. AMD nastavlja da radi sa programerima softverskih paketa kako bi sertifikovao najnovije drajvere. Više detalja o najnovijim AMD PRO Edition 22.Q3 drajverima je dostupno u ovom blogu.

Što se tiče Radeon „Adrenalin“ upravljačkog softvera namenjenog igračkim Radeon karticama, on donosi i unapređenja popularnih AMD-ovih softverskih tehnologija:

  • AMD Noise Suppression – Smanjuje pozadinsku buku iz okruženja koristeći algoritam dubokog učenja u realnom vremenu, pružajući veću jasnoću zvuka tokom sastanaka ili takmičarskog igranja.
  • Radeon Super Resolution – tehnologija upscalinga rezolucije u igrama kroz podršku iz samoh drajvera, zasnovana na istom algoritmu kao i FSR 1.0, pružajući skoro izvornu rezoluciju uz značajno povećane performanse u igrama koje rade u ekskluzivnom režimu celog ekrana na grafičkoj kartici zasnovanoj na RDNA arhitekturi, kompatibilnoj sa hiljadama igara.
  • AMD Enhanced Sync – Nova ažuriranja su implementirana u Enhanced Sync gde je funkcionalnost ove tehnologije optimizovana za moderno iskustvo igranja!