AMD 7000

AMD je danas predstavio nove AMD 7000 Serije Akcelerisane Procesorske Jedinice (APU-ove),  AMD Radeon™ 300 i M300 Serije Grafiku, i novosti vezane za AMD A-Serije desktop APU familiju, i na taj način pružio robusnu liniju proizvoda u 2015. kojom je ojačano AMD-ovo liderstvo u okružujućem računarstvu.

AMD-Radeon-R7-260X

“Mi smo ponosni na iskustvo koje tehnološkim entuzijastima, igračima i svim mejnstrim korisnicima ove godine donose naše najnovije APU i GPU tehnologije,” kaže Met Skiner (Matt Skynner), korporativni Potpredsednik i Generalni Menadžer, Jedinice Računarskog i Grafičkog Poslovanja u AMD-u. “AMD-ova posvećenost pružanju vrhunskih grafičkih i računarskih performansi je evidentno prisutna u novoj AMD 7000 Seriji APU-ova i  Radeon™ 300 Serije grafici, koji pružaju superiorno igračko iskustvo, vrhunsku zabavu i inovativne računarske sposobnosti.”

Novi AMD Proizvodi:

  • Novi AMD 7000 Serij APU-ovi: Prethodno poznati pod kodnim nazivom “Carrizo-L” i kao deo “Carrizo” platforme u planovima za 2015. AMD Mobilnu APU familiju, je mejnstrim sistem-na-čipu (SoC). AMD 7000 Serije APU-ovi pružaju inovativne računarske sposobnosti koje omogućavaju unapređenje rada, igranja i uživanja po gotovo neverovatnoj ceni. Trenutno dostupni u većem delu Kine, a uskoro i globalno, ovi APU-ovi kombinuju energetski-efikasan CPU i napredni GPU, AMD Sigurnosni Procesor i sistemski I/O na jednom energetski-efikasnom čipu, koji pruža produženje trajanja baterije i omogućava besprekidno gledanje video sadržaja. Notbukovi i Sve-u-Jedan računari sa ugrađenim novim AMD 7000 Serije procesorima pružaju najbolje u klasi igračko i zabavno iskustvo. Sa podrškom za Microsoft® DirectX® 12 i dolazeći Microsoft Windows® 10 operativni sistem, AMD 7000 Serije APU-ovi pružaju iskustvo koje korisnici očekuju kao i sigurnosnu zaštitu ugrađenu u sam procesor.
    • AMD Radeon™ M300 Serije Grafika za OEM proizvođače notbukova: AMD sa ponosom predstavlja lansiranje AMD Radeon™ M300 serije mobilnih grafičkih procesorskih jedinica (GPU-ova) koji pružaju izvanredne diskretne grafičke performanse i nalaze se u sistemima naših ključnih partnera u velikom broju uređaja različitih formata dizajna. AMD Radeon™ M300 serije grafika je bazirana na višestruko nagrađivanoj AMD Graphics Core Next (GCN) Arhitekturi, koja nudi punu podršku za Direct X® 12 što igračima pruža izuzetne igračke i računarske performanse, a takođe nudi i inteligentne tehnologije upravljanja potrošnjom kroz AMD Enduro™ tehnologiju1. Trenutno su dostupni sistemi od strane kompanija Alienware, Dell, HP, Lenovo, iToshiba a uskoro će početi isporuka sistema i drugih OEM proizvođača.
    • AMD Radeon™ 300 Serije Grafija za OEM desktop proizvođače: Takođe, AMD je danas objavljuje dostupnost AMD Radeon™ 300 Serije desktop grafike, dostupne samo putem OEM-ova. AMD Radeon™ 300 Serije GPU-ovi sadrže revolucionarnu AMD GCN Arhitekturu sa punom podrškom za Microsoft DirectX® 12. Celokupan niz ovih proizvoda pružiće sjajno iskustvo na novim Windows® 10 platformama i predstavlja AMD-ovu posvećenost pružanju grafičkih rešenja visokog kvaliteta za svakodnevne desktop korisnike. Trenutno su u ponudi sistemi od strane kompanije HP a uskoro će krenuti i isporuke od strane drugih OEM proizvođača.
    • Novosti u AMD A-Seriji Desktop APU-ova – Počevši od 10. maja, AMD A-Serije desktop APU proizvodi biće dostupni po novim cenama i krajnjim korisnicima doneće nove sposobnosti i benefite, bolje nego ikad ranije. AMD A-Serije Desktop APU-ovi sada nude podršku za sve Windows® 10 novitete uključujući i DirectX® 12  Multipokretačke i Multiadapterske sposobnosti. U kombinaciji sa postojećom podrškom za AMD FreeSync™, AMD Mantle, HSA sposobnosti „heterogeneous queuing“ (hQ) i „heterogeneous uniform memory access“ (hUMA) koji su omogućeni u OpenCL™ 2.0 aplikacijama, i OpenGL 4.4, AMD A-Serije APU-ovi su spremni da unaprede krajnje korisničko iskustvo u mnogim popularnim igračkim naslovima i mejnstrim poslovnim aplikacijama, kako danas tako i u budućnosti.