Canon i-SENSYS MF623Cn side

Canon Europe, vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike, danas je predstavio dve nove serije višefunkcijskih štampača (multifunction printers – MFP) u boji, formata A4, koji uspešno odgovaraju na izazove štampe i upravljanja dokumentima koji se postavljaju pred manjim grupama u velikim organizacijama. Pored osnovnih mogućnosti štampanja, kopiranja i skeniranja, novi uređaji i-SENSYS MF700 i i-SENSYS MF600 kompaktnog dizajna donose dodatne mogućnosti za mobilno štampanje.

Anil Jagpal, evropski marketing menadžer za i-SENSYS u kompaniji Canon Europe, kaže: „Canon je predan tome da ukloni sve prepreke mobilnom štampanju, uključujući otežano podešavanje i ograničenu funkcionalnost. Naši novi višefunkcijski uređaji i-SENSYS su spremni za rad čim ih izvadite iz ambalaže i organizacijama nude sve što je potrebno za brz i fleksibilan rad, uključujući mogućnost jednostavne integracije, upravljanje svim mogućnostima (end-to-end management) i prijateljski korisnički interfejs, osiguravajući tako besprekoran doživljaj štampanja.“

Serija i-SENSYS MF600

Novi modeli i-SENSYS MF600 savršeni su za male radne grupe i nude brzinu štampe do 14 stranica u minutu. Za optimizaciju produktivnosti, serija MF600 je opremljena funkcijom upravljanja na daljinu i na taj način uklanja potrebu da IT timovi ručno upravljaju individualnim uređajima. Novi ekran u boji osetljiv na dodir, u potpunosti prilagodljiv specifičnim zahtevima pojedinih timova, jednostavno se i intuitivno koristi. Oba uređaja nude mogućnost mobilnog štampanja, a dodatnu svestranost modelu MF628Cw daje ugrađena Wi-Fi veza.

Poboljšana funkcionalnost čuvanja skeniranih dokumenata dodatno pojednostavljuje rad i omogućava skeniranje na USB memoriju, u deljene mape, na FTP servere ili u e-mail, bez korištenja računara. Funkcionalnost povlačenja skeniranih dokumenata (pull scanning) omogućava skeniranje direktno u aplikacije u oblaku ili na mobilne uređaje, korištenjem besplatnih programa za PC ili mobilnih aplikacija.

Anil Jagpal nastavlja: “Prema najnovijem izveštaju InfoTrends[i], dve najveće prepreke mobilnom štampanju su nekompatibilni štampači i tehnički problemi koje korisnici iskuse kada pokušaju da štampaju na ovaj način. Novi modeli i-SENSYS dizajnirani su tako da budu kompatibilni i intuitivni za korištenje i da mobilno štampanje učine jednostavnim, odnosno podstaknu optimalnu produktivnost, u kancelariji i izvan nje.”

Serija i-SENSYS MF700

Zahvaljujući brzini štampe do 20 stranica u minutu i obostranom štampanju i skeniranju, serija i-SENSYS MF700 savršena je za male ili srednje radne grupe koje traže fleksibilniji pristup kod svakodnevnog skeniranja i štampanja.

Serija i-SENSYS MF700 nudi sveobuhvatne mogućnosti povezivanja za mobilne radnike. Dodavanje Canonove nove funkcije NFC Touch & Print[ii] omogućava zaposlenima da koriste kompatibilne[iii] pametne telefone ili tablete za povezivanje i precizan i brz ispis. Moguće je i skeniranje u pretražive, kriptovaneiV i digitalno potpisane[iv] PDFs dokumente. Podrška za industrijski standardne jezike za štampu PCL5c/6 i Adobe PostScript omogućuje integraciju u upravljane IT mreže.  MF729Cx radi i s programskim paketom uniFLOW, što ga čini prikladnim za korištenje u velikim Canonovim platformama za upravljanje štampom.

Obe serije omogućavaju prenos skeniranih podataka u servise u oblaku, uključujući Dropbox™ i Google Drive™ i obe serije nude podršku za Apple AirPrint™, kao i kompatibilnost s Google Cloud Printom.

Te funkcije omogućavaju kompanijama svih veličina da rade efikasnije i upravljaju, štampaju i skeniraju dokumente u pokretu, s velikog broja mobilnih uređaja.

Obe grupe tih višefunkcijskih uređaja podržavaju novu, ujednačenu Canonovu mobilnu aplikaciju Canon PRINT Business, koja zamenjuje mobilne aplikacije Canon Mobile Printing i Canon Mobile Scanning. Mobilna aplikacija Canon PRINT Business uključuje podršku za NFC i iCloud, nudeći na taj način korisnicima mogućnost da štampaju bilo gde, s bilo kojeg uređaja. Mobilna aplikacija omogućuje i štampu s web-stranica ili sačuvanih fotografija i pristup do skladišta u oblaku, a nudi i mogućnost automatske korekcije slike.

Serije MF700 i MF600 biće dostupne širom Evrope od oktobra 2015.

i-SENSYS MF600 – najvažnije funkcije:

 • štampanje, kopiranje, skeniranje
 • faksiranje (samo model MF628Cw)
 • ekran u boji osetljiv na dodir dijagonale 8,9cm (3,5 inča)
 • 14 stranica u minutu
 • sistem za automatsko održavanje E-maintenance
 • Wi-Fi (samo model MF628Cw)
 • AirPrint
 • Google Cloud Print

 

i-SENSYS MF700 – najvažnije funkcije:

 • štampanje, kopiranje, skeniranje
 • obostrano štampanje i skeniranje
 • faksiranje (samo modeli MF728Cdw i MF729Cx)
 • ekran u boji osetljiv na dodir dijagonale 8,9cm (3,5 inča)
 • 20 stranica u minutu
 • sistem za automatsko održavanje E-maintenance
 • Wi-Fi
 • AirPrint
 • Google Cloud Print
 • NFC Touch & Print (samo model MF729Cx)
 • kompatibilnost s programskim paketom uniFLOW (samo model MF729Cx)
 • podrška za jezike za štampanje PCL5c/6 i Adobe PostScript

[i] Izveštaj InfoTrends: Mobile Devices and the Impact on Print http://www.infotrends.com/public/Content/Press/2015/02.24.15.html

[ii] Samo model i-SENSYS MF729Cx

[iii] Samo na uređajima s operativnim sistemom Android i podrškom za NFC

[iv] Kriptovanje i podrška za digitalni potpis samo na modelu i-SENSYS MF729Cx