Novi Canon Océ Arizona 1200Novi Canon Océ Arizona 1200

Canon Europe, vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike, predstavio je seriju ultraljubičastih (ultraviolet – UV) flatbed štamparskih mašina Océ Arizona 1200. Osmišljeni za štampare koji traže vrhunski kvalitet otiska, svestrane mogućnosti primene i jednostavnost upotrebe, Océ Arizona 1240, 1260 i 1280 su savršeni za kompanije koje izrađuju postere i znakove, štamparije koje se bave specijalizovanim vrstama otiska, reprografe i foto-studije.

Prava flatbed arhitektura nove serije dizajnirana je da stvori najsvestraniju platformu u štampi širokog formata. Štamparije mogu štampati direktno na neobične materijale različitih oblika kao što su tkanine, drvo, keramika ili staklo. Moguća je i višestruka štampa istog dokumenta uz savršeno prepoznavanje medija za štampu visoke gustine ili primene s teksturom kao što su ambalaža ili zidne tapete. Snažniji vakuumski sistem omogućava pouzdano korišćenje čak i čvrstih medija nepravilnog oblika, a novi UV sistem učvršćivanja smanjuje površinsku toplotu i omogućava štampu na tanke materijale osetljive na temperaturu, što uređaj čini savršenim rešenjem za postere u izlozima i materijale za maloprodajne objekte.

Štamparijama koje žele da povećaju ukupni kapacitet produkcije ili da ponude proizvode višeg kvaliteta za tržišta koja to zahtevaju, serija Océ Arizona 1200 je savršen dodatak njihovoj floti uređaja, koji nudi kvalitet, svestranost i pouzdanost, ostajući pri tom jednostavna za korišćenje. Intuitivan korisnički interfejs arhivira dokumente za naknadnu ponovnu štampu, a sistem za brzu zamenu mastila automatski sprečava korisnika da štampa na pogrešan način.

Uređaji koriste do šest boja, a mogu se opremiti i belim mastilom i lakom. Opcioni dodatak svetlog cijana i svetle magente omogućava postizanje savršeno kvalitetnog otiska prilikom primene u fotografiji i likovnim umetnostima. Oba uređaja koriste nagrađivanu imaging tehnologiju Océ VariaDot da bi stvorili oštar tekst i linije, glatke prelaze i pune boje. Nudeći najbolju potrošnju mastila na tržištu[i], s prosečnih 8 ml mastila potrošenih po m² materijala, serija Océ Arizona 1200 je savršena za štampu visokog kvaliteta po konkurentnoj ceni.

Pierre-Olivier Esteban, evropski direktor marketinga za sisteme za tehničke dokumente (Technical Document Systems – TDS) i grafičke sisteme (Display Graphic Systems – DGS) u kompaniji Canon Europe, kaže: “Štamparije srednje veličine imaju enormnu priliku da nastave s rastom poslovanja – bez obzira na to da li su fokusirane na grafičke komunikacije, ambalažu, industrijsku štampu ili maloprodaju. No, da bi ostale konkurentne, moraju biti spremne da ponude niz visokokvalitetnih proizvoda, brzo i po povoljnoj ceni. Serija Océ Arizona 1200 je osmišljena i razvijena imajući u vidu te zahteve. Rezultat je uređaj ekstremno visokog kvaliteta, robustan i pouzdan, koji svedoči o inovativnosti i stručnosti koja stoji iza Canon-ove linije proizvoda na ovom području. Tržište širokog formata raste, a mi smo istrajni u tome da pomognemo našim korisnicima da rastu zajedno s njim, na svakom koraku njihovog putovanja.”

 

 

Najvažnije karakteristike:

 • Nagrađivani kvalitet štampe u nijansama sive Océ VariaDot™, s opcionom podrškom za štampu u šest boja korišćenjem svetlog cijana i svetle magente
 • Prava mogućnost flatbed štampe na čvrste medije
 • Štampa u ekspresnom načinu rada brzinom od 35 m2/h
 • Štampa u načinu rada visoke definicije za izuzetno precizno pozicioniranje tačaka
 • Dve veličine, 125 x 250 cm ili 250 x 308 cm, i tri konfiguracije s četiri, šest ili osam kanala boja
 • Dostupna mogućnost štampe na beskonačnu traku za optimizovanu štampu na fleksibilnim medijima širine do 2,2 metra
 • Opcioni automatski sistem za održavanje glave za štampanje (Automatic Printhead Maintenance System – APMS) za automatsko, brzo i pouzdano čišćenje glave
 • Vakuumski sistem sa šest ili sedam zona, optimizovan za standardne dimenzije čvrstih medija
 • Pneumatske igle za prepoznavanje medija omogućavaju jednostavno i precizno očitavanje čvrstih medija
 • Štampa bez prestanka – dvostruki ulazi i nezavisni vakumski sistemi za istovremenu štampu i ulaganje i izbacivanje medija (modeli XT)
 • Napredna funkcionalnost ploče za operatera, uključujući funkciju ponavljanja koraka, ogledanje i pripremu uzastopnih zadataka (batch job definition)

 

Serija Océ Arizona 1200 dostupna je širom sveta od 25. januara 2016.

[i] Testiranja pokazuju da uređaji iz nove serije Océ Arizona 1200 koriste između 6,4 i 8 ml mastila po kvadratnom metru, što ih svrstava među najefikasnije danas dostupne štamparske mašine.