Canon PowerShot G7 X Mark II

Canon danas predstavlja PowerShot G7 X Mark II, snažan kompaktni fotoaparat koji donosi dosad neviđeni nivo kontrole i neverovatan kvalitet u baš svakoj slici. Baziran na hvaljenom modelu PowerShot G7 X, model PowerShot G7 X Mark II je prvi fotoaparat koji koristi novi Canon-ov procesor DIGIC 7. Uz CMOS senzor tipa 1,0 rezolucije 20,1 megapiksela i objektiv s optičkim zumom od 4,2x, fotoaparat je savršen za beleženje slika i video-zapisa vrednih deljenja, štampanja i prikazivanja, bez potrebe za filterima ili značajnijom doradom.

Canon PowerShot G7 X Mark II
Canon PowerShot G7 X Mark II

PowerShot G7 X Mark II smešta sjajne performanse u kompaktno kućište. Ergonomskog je dizajna koji se uklapa u estetiku serije PowerShot G, a istovremeno nudi intuitivno rukovanje i trenutni pristup kontrolama koje su vam najpotrebnije. Uz preciznu Canon-ovu optiku, munjevitu brzinu, potpunu ručnu kontrolu i poboljšano povezivanje, PowerShot G7 X Mark II je rafinirani fotoaparat za korisnike koji traže kontrolu i mogućnost fotografisanja u sopstvenom stilu.

Čista snaga uz pomoć procesora DIGIC 7

Canon-ova nova generacija procesora DIGIC 7 nudi primetno veću snagu obrade slike i omogućava supervisoke brzine automatskog fokusiranja i uzastopno beleženje u RAW formatu brzinom od 8 slika u sekundi, smanjujući šum i pomažući vam da zabeležite i najkraće trenutke. Poboljšano otkrivanje subjekta fotografisanja garantuje pouzdan rad i brz odziv čak i kada su zasićenje i kontrast niski. Karakteristika Auto Lighting Optimizer, slična onoj na fotoaparatima EOS, poboljšava kontrast ispravljajući sliku na prirodan način i istovremeno održavajući uravnoteženu osvetljenost.

Bez obzira da li fotografišete pejzaže pri izlasku sunca ili grad obasjan svetlošću sunca koje zalazi, novi fotoaparat nudi poboljšane performanse pri slabom svetlu. Kombinacija svetlog objektiva osetljivosti f/1.8-2.8, CMOS senzora tipa 1,0 i novih mogućnosti obrade procesora DIGIC 7 pruža veću fleksibilnost prilikom fotografisanja u najizazovnijim uslovima, čak i pri punom zumu.

Dok fotografišete u pokretu i nemate vremena za zaustavljanje, poboljšani optički stabilizator slike s tehnologijom Dual Sensing IS značajno smanjuje potrese fotoaparata i pomaže da se eliminiše uticaj kretanja vaše ruke i tela, omogućavajući da zabeležite oštre slike čak i prilikom fotografisanja „iz ruke“.

Preuzmite potpunu kontrolu i budite kreativni

Prsten za kontrolu objektiva na fotoaparatu PowerShot G7 X Mark II daje vam prilagodljivi pristup najvažnijim podešavanjima, uz prekidač sa dvostrukom funkcijom (podešavanje u koracima i kontinuirano podešavanje) koji je savršen za podešavanja koja se obično menjaju u koracima kao što su otvor blende, dužina ekspozicije i ISO, ali i kontrole koje se podešavaju linearno, kao što je fokus. Za precizno fokusiranje, karakteristika MF Peaking na rotirajućem ekranu osetljivom na dodir trenutno privlači pažnju na ono što je u fokusu.

Zahvaljujući podršci za 14-bitni RAW format za skladištenje možete da zabeležite fine razlike u bojama i stilističke nijanse. Karakteristika Pictures Style rešiće vas briga oko naknadne obrade slika i nudi predefinisana podešavanja boja koje možete odabrati u skladu s vašim stilom ili scenom koju slikate. Profili karakteristike Picture Style su prilagodljivi i mogu da se koriste i na svim DSLR fotoaparatima serije EOS, omogućavajući vam da zadržite isti izgled i stil na svakoj slici, bez obzira na to šta slikate.

Usavršeno snimanje video-zapisa

Oni koji teže video-snimanju mogu se osloniti na mogućnost fotoaparata PowerShot G7 X Mark II da zabeleži Full HD video-zapise impresivne oštrine. Potpuna ručna kontrola daće vam pristup svim podešavanjima ekspozicije, omogućavajući da postavite i prilagodite svaki kadar svom stilu. Beleženje detalja u video-zapisima je krajnje jednostavno zahvaljujući naprednom praćenju predmeta snimanja koje nudi DIGIC 7, prepoznajući sve – od izraza lica koji se menja, do naglih pokreta. Canon-ova dinamička stabilizacija slike sarađuje sa karakteristikom Auto Level i ispravlja pomeranje fotoaparata u pet osa, osiguravajući da snimljene scene ostanu mirne, a horizonti ravni čak i kad snimate u pokretu ili iz neuobičajenih uglova. Za beleženje brze akcije u dužem vremenskom periodu na raspolaganju vam je način rada Time-Lapse Movie koji stvara jedinstvene, ubrzane video-zapise.

Slikajte, delite i povežite se

Niz mogućnosti za povezivanje ugrađenih u fotoaparat dostupno je odmah putem tastera Wi-Fi, a karakteristika Dynamic NFC omogućava povezivanje s pametnim uređajima (uključujući Canon-ov Connect Station CS100) jednim dodirom. Deljenje slika i video-zapisa i spremanje ’u oblak’ nikad nisu bili jednostavniji uz osobinu Image Sync koja automatski skladišti datoteke online. Svoje fotografije možete postaviti na Canon-ovu uslugu irista koja će vam dati više prostora za skladištenje fotografija visokog kvaliteta i omogućiti stvaranje fotogalerija koje možete da delite s prijateljima širom sveta. Kada ste spremni da podelite svoje fotografije, obrada formata RAW u fotoaparatu omogućava vam da odaberete izlazni format i vrstu procesiranja dok ste još na terenu, istovremeno zadržavajući izvornu sliku pune rezolucije.

PowerShot G7 X Mark II – najvažnije karakteristike:

  • Vrhunski kvalitet slike na svim nivoima osvetljenja, u džepnom formatu
  • Jednako dobar u beleženju Full HD video-zapisa i fotografija
  • Omogućava da delite prekrasne kreacije sa celim svetom
  • Pruža jednostavnu i potpunu kontrolu
  • Izrađen za kreativnost bez napora