Canon - XEED WUX6500

Canon Europe, vodeći svetski isporučilac imaging rešenja, predstavio je projektor XEED WUX6500, prezenter PR500-R i objektiv LX-IL08WZ kojima namerava da podigne standarde u različitim zahtevnim vizuelnim primenama.

 

XEED WUX6500 bazira se na karakteristikama Canonove linije fiksnih projektora impresivne osvetljenosti i oštrine WUX6000 koja je vodeća u klasi. LCOS panel rezolucije WUXGA (1920 x 1200) u kombinaciji s Canonovom tehnologijom izuzetno kvalitetnih objektiva rezultira živim i oštrim slikama svetlosti do 6.500 lumena, čime je ovo najsvetliji LCOS projektor sa jednom lampom u Canonovoj ponudi. On je i manjih dimenzija, lakši i troši manje energije od konkurentskih modela.

 

HDBaseT uz HDMI i DVI-I nudi više mogućnosti povezivanja, uključujući Network Multi-Projection koji u paru sa Canonovom ugrađenom tehnologijom stapanja ivica omogućava izvanrednu projekciju na velikim površinama i uz visoke rezolucije. Izmenljivi objektivi dodatno povećavaju svestranost projektora WUX6500 i omogućavaju projekciju iz različitih položaja što olakšava instalaciju većeg broja projektora za istovremenu upotrebu s različitih udaljenosti. Canonovi objektivi su vodeći na tržištu po jačini osvetljenosti, jasnoći i kontroli ključnih vertikalnih i horizontalnih tačaka kako ne bi dolazilo do izobličenja slike.

 

Canonov novi prezenter PR500-R spaja inovativni ergonomski dizajn s premijum tehnologijama kako bi omogućio novi nivo kvaliteta i korišćenja u nizu izlagačkih okruženja.  Laserski pokazivač se sastoji od preciznog „dvostruko crvenog“ 635-nanometarskog lasera radi bolje vidljivosti u svetlim prostorijama ili na bleštavim ekranima, dok se pomno dizajnirani tasteri lako razlikuju dodirom i tako omogućavaju intuitivno upravljanje koje izlagaču ne odvlači pažnju. PR500-R ima uklonjivi adapter koji služi za brzo povezivanje s PC i Mac računarima pa prirodno podržava Microsoft PowerPoint, Mac Keynote i Adobe Reader. Među kontrolama su prelaz na sledeću i prethodnu stranicu, skok na početak i kraj projekcije i zatamnjivanje ekrana, a prezenter sa dometom od 20 m napajaju dve baterije AAA.

 

Široko-ugaoni objektiv LX-IL08WZ sa zumom namenjen je Canonovoj popularnoj liniji projektora LX zbog dodavanja mogućnosti široko-ugaone projekcije na manjim udaljenostima. Objektiv je motorizovan, pa omogućava daljinsko nameštanje zuma i fokusa. Ima žižnu daljinu od 15,73 mm – 23,59 mm za ekvivalentni raspon zuma od 1,5x uz zadržavanje širokog otvora blende i projekcije svetlih i čistih slika.

 

Andreas Herrnböck, direktor razvoja evropskog poslovanja za projektore i vizuelne komunikacije u Canonu Europe je rekao: „Canon nastoji da pomogne kompanijama da ponude najbolja moguća slikovna rešenja. Naši korisnici, oni krajnji i koji se bave instalacijama, koriste naše projektore u raznim situacijama i okruženjima od kojih su neke i vrlo zahtevne: od jednostavnih bolje stojećih obrazovnih ustanova do krajnje impresivnih simulacija u 360 stepeni ili visokokvalitetne zabave. Trudimo se da svojim korisnicima omogućimo najbolji doživljaj bez obzira na okruženje.