AMD je danas objavio svoje nove AMD Catalyst™ 15.7 Drajvere, unapređenja koja donose besprekornu i intuitivnu podršku za Windows® 10 i DirectX® 12 API, i koji su za korisnike osnovni sastojak za  dobijanje maksimuma iz njihovih AMD APU i GPU rešenja.

AMD Catalyst 15.7 drajver je osnovni drajver koji će pomoći u obogaćivanju korisničkog iskustva kroz veću pouzdanost performansi, i inovativne sposobnosti i tehnologije.  AMD Catalyst™ drajver će biti u potpunosti integrisan sa  Microsoft® Windows 10 operativnim sistemom kao deo Windows komponente za nadogradnju drajvera.

amd-fx

AMD APU-ovi i Radeon™ GPU-ovi koji pokreću Windows® 10 biće pružaće izuzetno napredno zabavno iskustvo tako što će učiniti izgled igra i striming videa najboljim do sada, čineći sveopšte PC iskustvo personalnijim, produktivnijim i besprekornim na velikom nizu uređaja.

Obiman niz ključnih sposobnosti koje novi AMD Catalyst™ drajveri omogućavaju uključuje:

  • Sposobnost strimovanja sadržaja u najvišim rezolucijama (4K i višim) zahvaljujući hardverski baziranom HEVC dekoderu1
  • Aktiviranje Microsoft® DirectX® 12 i AMD Freesync™ Tehnologije učiniće da igre na vašem AMD-baziranom PC-u  sa Windows® 10 operativnim sistemom izgledaju znatno bolje
  • Velika brzina buđenja iz sna vašeg PC-a pokretanog AMD hardverom i Windows® 10 operativnim sistemom omogućiće vam da provedete manje vremena čekajući a više radeći.
  • Window Display Driver Model (WDDM) 2.0 na Windows® 10 operativnom sistemu omogućava grafičkom hardveru smanjenje rada nad drajverom. Omogućeno je brzo menjanje modova rada displeja bez uznemirujućeg treperenja koje su Windows korisnici morali da trpe u prošlosti.

Lansiranje AMD Catalyst 15.7 drajvera donosi značajno unapređenje sposobnosti kojima se unapređuje krajnje korisničko iskustvo, uključujući:

  • Frame Rate Target Control (FRTC) omogućava fino podešavanje vaše grafičke kartice za stabilnije i konsistentnije performanse u igrama sa kontrolom broja frejmova u realnom vremenu, kojom se ograničava maksimalan broj frejmova tokom igranja — i omogućava smanjenja sistemske/GPU potrošnje, smanjuje sistemske temperature, i smanjuje brzine ventilatora te se postiže tiši rad sistema.

o   Sada su podržani svi AMD Radeon™ GPU-ovi od R7 260 pa naviše

  • Virtuelna Super Rezolucija (VSR) igračima i Windows desktop korisnicima pruža unapređenje kvaliteta slike (omogućava da GPU obrađuje sliku u višoj rezoluciji a potom da je skalira naniže; efektivno omogućava Super Sample Anti-Aliasing):

o   Od sada podržani su svi AMD Radeon™ GPU-ovi od R7 260 pa naviše, kao i desktop A-Serije 7400K i naviše APU-ovi u singl- i dual-GPU konfiguracijama sa više podržanih VSR modova!

  • AMD FreeSync™ Tehnologija eliminiše cepanje slike na ekranu bez kašnjenja i zastajkivanja. A sada radi i u Crossfire™ modu! Sve što vam je potrebno su  FreeSync sposobne AMD komponente i FreeSync kompatibilan monitor. Punu listu do sad predstavljenih monitora možete pronaći ovde.

 

„Mi smo veoma ushićeni što vam donosimo najnovije unapređenje drajvera, koji čine korisničko iskustvo sa Windows® 10 operativnim sistemom i AMD hardverom još zabavnijim i intuitivnijim nego ikada pre.“ kaže Eri Rouč (Ari Rauch), korporativni potpredsednik, Softverskog Razvoja za AMD. „AMD Catalyst 15.7 drajveri  omogućavaju uglađeno korisničko iskustvo, sa boljim igračkim performansama, boljim strimingom i kvalitetom videa, i sjajnom efikasnošću, oni podižu vrhunsku AMD Graphics Core Next (GCN) arhitekturu na jedan novi nivo.“

 

„Veoma smo uzbuđeni onim što AMD donosi za igranje i sa novim sposobnostima koje donose najnoviji AMD Catalyst Drajveri,“ kaže Kam VedBrat, glavni menadžer grupnog programa u kompaniji Microsoft. „Sa punom podrškom za DirectX 12 i WDDM 2.0 u ovim najnovijim AMD Catalyst drajverima za AMD APU i Radeon Grafičke procesore, kupci će osetiti prednosti multitrednog skaliranja i boljeg iskorišćenja CPU-a; smanjenja kašnjenja ka GPU-u; i generalno bogatijeg, glatkijeg i privlačnijeg igranja.“

 

Da bi ste saznali više o svim prednostima koje novi AMD Catalyst 15.7 drajveri donose krajnjim korisnicima i njihovoj podršci za Windows® 10 i Direct 12, posetite AMD-ovu Stranicu za Podršku Drajverima.