Nikon Coolpix W100

.: Kompanija Nikon je asortiman COOLPIX kompaktnih fotoaparata obogatila modelom koji je spreman za avanturu kod kuće i u inostranstvu – COOLPIX W100 od 13,2 megapiksela. Možete da plivate sa njim ili da zaronite pod vodu do dubine od 10 m1, a uz to je i otporan na pad sa visine od najviše 1,8 m2, otporan na hladne temperature do -10 oC3 i na prašinu4, pa možete bezbrižno da ga nosite svugde sa sobom.

 

Fotografišite fotografije visokog kvaliteta i delite ih odmah pomoću aplikacije SnapBridge5, koja automatski prenosi slike na pametni uređaj radi lakog čuvanja i deljenja preko društvenih mreža dok ste u pokretu. Pomoću tehnologije Bluetooth®6 Smart Ready, SnapBridge održava stalnu vezu između fotoaparata COOLPIX W100 i pametnog telefona ili tableta uz malu potrošnju energije, pružajući vam laku kontrolu nad svim aspektima fotografisanja. HD filmovi u punoj rezoluciji (1080p) sa stereo zvukom se snimaju dodirom na dugme, uz elektronski VR (smanjenje vibracije) što daje neprekidne i jasne video zapise.
Neverovatno lak za rukovanje, COOLPIX W100 ima namensku dugmad koja reaguju na jedan dodir i jednostavan interfejs, a ima i posebne menije za decu što ga čini pogodnim za fotografe svih uzrasta. Izaberite lak automatski režim da biste omogućili fotoaparatu da optimizuje sve postavke za vas i da vam omogući da uvek napravite sjajne slike. Snimke možete da kadrirate lako uz TFT LCD monitor od 6,7 cm/2,7 inča sa 230.000 tačaka – čak i u uslovima lošeg osvetljenja ili pri direktnoj sunčevoj svetlosti.

Sjajne portrete nikad nije bilo lakše napraviti, kako na kopnu tako i pod vodom. Sistem za pametni portret aktivira funkcije kao što je AF sa prioritetom lica, koja automatski detektuje oblast lica na subjektu i fokusira je, dok funkcija podvodnog kadriranja lica automatski fotografiše kada detektuje lica osoba u moru ili u bazenu.

 

Prilikom predstavljanja, Ines Bernardes, menadžer proizvoda za COOLPIX u kompaniji Nikon Europe, izjavila je: „COOLPIX W100 vam pruža kvalitetne fotografije i filmove u punoj HD rezoluciji uz pouzdanu otpornost, pa možete da se opustite jer znate da će vaš fotoaparat izdržati iznenadan pad ili ispuštanje u bazen. Gde god da putujete, aplikacija SnapBridge može automatski da sinhronizuje slike pomoću Bluetooth®5 Smart Ready tehnologije sa vašim pametnim telefonom ili tabletom radi trenutnog deljenja ili čuvanja. Uz ugrađen Wi-Fi® i NFC, imate još više opcija za bežično povezivanje. Lak, intuitivni rad je ono što ovaj fotoaparat čini idealnim izborom za fotografisanje u pokretu, a meni prilagođen deci ga čini zabavnim za celu porodicu.”