Dell server

Kompanija Dell predstavila je uspešnu 13. generaciju PowerEdge servera, sa  četiri nova entry-level modela koji će pomoći razvoj malih i srednjih preduzeća i pružiti bolje performanse, fleksibilnost i efikasnost u radu.

 

Prema nedavnom istraživanju stavova donosioca odluka u IT sektoru, najslabije tačke informatičkih sistema ovih preduzeća su performanse, kapacitet hardvera i složenost IT sistema. Napravljen za future ready preduzeća, najnoviji PowerEdge serveri kompanije Dell razvijeni su sa ciljem da pomognu korisnicima da poboljšaju poslovanje, ubrzaju performanse, prilagode se promenljivim zahtevima aplikacija i postignu veću operativnu efikasnost.

 

Kompanija Dell se kroz dugu istoriju trudi da odgovori na jedinstvene potrebe malih i srednjih preduzeća. Portfolio popularnih servera raste, a nova serija entry-level PowerEdge servera će se dopasti malim i srednjim preduzećima širom sveta koja se nadaju novim načinima uštede vremena i novca, uz smanjenje rizika poslovanja“, izjavio je Jed Scaramella, direktor istraživanja, Enterprise Server IDC.

Dell PowerEdge R910 24 Drive Rack Server with Bezel

Novi PowerEdge serveri poseduju PowerEdge R330 i R230 rack mrežne servere i PowerEdge T330 i T130 tower servere. Po prvi put, entry-level server T130 poseduje Open Manage sisteme koji pružaju malim i srednjim preduzećima jednostavne alate za smanjivanje perioda prenosa i do 40 odsto, kao i jednostavnije upravljanje. Novi serveri takođe omogućavaju korisnicima:

 

  • Brže performanse širokog spektra aplikacija sa mogućnošću izbora moćnih procesora iz najnovije Xeon E3-1200 v5 Intel serije proizvoda.
  • Kraći period odziva sa DDR4 memorijskom karticom koja pruža 33 odsto bolje performanse u odnosu na DDR3 memorijske kartice.
  • Brži uvid u aktivnosti sa dva puta bržim protokom podataka zahvaljujući PCIe Gen 3.0 kartici za povećavanje I/O performansi.
  • Postizanje duplo bržih IOPS (input/output operacija u sekundi) performansi sa inovativnim PERC9 RAID kontrolerom najnovije generacije.

 

Pružajući veliki kapacitet skladištenja, ogromnu fleksibilnost konfiguracije, i mogućnost proširenja RAM memorije, novi entry-level PowerEdge serveri nude četiri DDR4 memorijske kartice i do četiri ili osam hard diskova, u zavisnosti od modela. Nova linija servera podrazumeva:

 

  • PowerEdge R330 HP – svestrani rack server idealan je za mala preduzeća, udaljene kancelarije velikih institucija i OEM korisnike koji traže bolju dostupnost hardvera. PowerEdge R330 pruža i do 56 odsto veći interni kapacitet od prethodne generacije servera.

 

  • PowerEdge R230 HP – snažan i efikasan rack server odličan za korišćenje aplikacija u malim i srednjim preduzećima, hosting kompanija, kao i za proizvođače komponenata. Server poseduje 100 odsto veći kapacitet memorije, tri puta veći maksimalni kapacitet za interno skladištenje i dva puta bolju mogućnost I/O proširenja u odnosu na prethodne generacije servera.

 

  • Dell PowerEdge T330 – prošireni, rackable tower server za mala i srednja preduzeća i odeljenja velikih korporacija kojima je potrebna veća interna memorija. PowerEdge T330 server je dizajniran tako da omogućava naknadno proširenje, sa do četiri DDR4 memorijske kartice i do osam hard diskova veličine 3,5 inči.

 

  • Dell PowerEdge T130 – snažan i pouzdan tower server za korišćenje aplikacija u malim ili kućnim kancelarijama (SOHO). PowerEdge T130 server nudi dva puta veći kapacitet memorije u odnosu na prethodne generacije servera.

 

Kako bi se preduzeće pripremilo za budući razvoj, novi PowerEdge serveri mogu se kombinovati sa Dell end-to-end portfolio hardverom, softverom i uslugama kako bi se omogućila operativna efikasnost i fleksibilnost na bilo kom nivou.