Dell PowerEdge R930_3

Kompanija Dell je najavila proširenje 13. generacije PowerEdge servera uključivanjem PowerEdge R930, do sada najmoćnijeg servera ove kompanije posebno napravljenog za najzahtevnije poslovne aplikacije kao što su memorijske baze podataka, aplikacije za menadžment odnosa sa potrošačima i planiranje resursa preduzeća. Ove aplikacije su nekada bile deo domena UNIX sistema, a danas se sve više pomeraju na X86 platforme, u cilju povećanja inovacija i funkcija i smanjenja ukupnog troška vlasništva.

 

Od kada je kompanija Dell pre oko 20 godina prvi put uvela portfolio PowerEdge, globalno tržište X86 servera je poraslo više od šest puta, dok je tržište ostalih servera u konstantnom padu – između 2000. i 2013. godine smanjilo se za 70 odsto. Server PowerEdge R930, zajedno sa softverima i uslugama kompanije Dell, omogućiće mnogim potrošačima da se lako prebace sa sistema Unix na Linux i počnu sa radom u inovativnijem data centru budućnosti.

 

„Kako je naše preduzeće raslo, prethodni sistem je postajao spor, nepouzdan i težak za rad“, istakao je Gan Dešeng, menadžer poddivizije za informacioni menadžment u kompaniji Ameco Bejing. „Tražili smo novi sistem koji će uspeti da ide u korak sa našim poslovanjem i odlučili da se prebacimo sa RISC na servere x86. Pomeranjem sa IBM P-serije UNIX sistema na seriju servera Dell PowerEdge R9, uspeli smo da dvostruko umanjimo ukupan trošak vlasništva, postignemo značajnu dostupnost sistema i popravimo svoje SAP ERP performanse za gotovo 3.5 puta“, dodaje Gešeng.

 

PowerEdge R930 – stvoren za učinak, skalabilnost, pouzdanost i menadžment

 

Server PowerEdge R930 može fleksibilno da skalira, kako bi optimizovao transakcije i operacije, istovremeno smanjujući latenciju. Ovaj server omogućava potrošačima sledeće:

  • Maksimalni učinak aplikacija: učinak je za 22 odsto bolji nego kod prethodnog servera sa četiri utičnice, svetskog rekordera po prodaji u kategoriji Enterprise Resource Planning (ERP) rešenja. U kombinaciji sa Dell Fluid Cache za SAN, organizacije mogu još više da povećaju učinak transakcija, prilagode više virtuelnih mašina i povećaju produktivnost.
  • Fleksibilno smanjivanje radnog opterećenja približavanjem skladišta računaru i usklađivanjem skalabilnosti skladišta i otiska velike memorije. PowerEdge R930 poseduje Intel® Xeon® E7-8800/4800 v3, do 6TB memorije u 96 DIMM slotova, 24 interna hard drajva i podršku za osam puta veći učinak sa SSD-ovima PowerEdge Express Flash NVMe PCIe. Kompanija Dell je prva koja je isporučila SSD-ove NVMe PCIe i sada nudi vodeće kapacitete u industriji — novi PCIe SSD od 3,2TB. Dell PowerEdge Express Flash NVMe PCIe SSD-ovi pružaju uređaje od 2,5 inča sa veoma visokim učinkom, prednjim punjenjem, hot priključcima, čime se omogućuje 10 puta više input-output operacija u sekundi (IOPS) nego kod tradicionalnih SSD-ova.
  • Zaštita ključnih poslovnih aplikacija i aplikacija koje intenzivno koriste podatke sa ugrađenim funkcijama za pouzdanost, pristup i uslužnost, kao što je ekskluzivni Dell Fault Resilient Memory.
  • Skraćivanje vremena razvoja za 99 odsto i da skrate vreme održavanja saglasnih standarda i osnovnih serverskih konfiguracija za 91 odsto. IT administratori mogu postići više nivoe automatizacije, pregled i saniranje situacija u data centru uz pomoć ručnog uređaja sa proizvodima iz portfolija za menadžment sistema OpenManage koje je kompanija Dell nedavno ažurirala.

 

Dell pomaže korisnicima da brže razviju aplikacije sa unapred integrisanim i isplaniranim uređajima

 

Organizacije se sve više okreću bazama podataka i platformama za analitiku kao što su Oracle 12c i SAP HANA koje koriste Linux i platforme X86. PowerEdge R930 služi kao hardverska osnova pri ovakvim primenama, što ubrzava rezultate i maksimalo uvećava efikasnost IT resursa.

  • Za korisnike koji žele da steknu poslovni uvid u realnom vremenu time što će uskladiti SAP HANA u svoje IT okruženje sa malo ili nimalo konfiguracije, kompanija Dell je pripremila Engineered Solutions za SAP HANA. Ovaj uređaj dolazi unapred integrisan i konfigurisan sa SAP HANA na serverima Dell PowerEdge R930, sa ciljem da pomogne korisnicima da brže razviju aplikacije, lakše skaliraju u oba smera i bolje rukovode infrastrukturom i isporukom rezultata rada.
  • Za korisnike koji nailaze na „uska grla” u radu OLTP, Dell Acceleration Appliance for Databases (DAAD) izgrađen sa serverima Dell PowerEdge R930 nudi ubrzanje za bilo kakvu infrastrukturu baza podataka.
  • Za korisnike koji žele brzo i jednostavno da uspostave Oracle 12c, Dell je ažurirao svoje integrisane sisteme za Oracle baze podataka serverom PowerEdge R930. Ova unapred isplanirana, konfigurisana i sklopljena kombinacija DAAD-a i servera PowerEdge R930 omogućava korisnicima da se prebace i ubrzaju aktuelna okruženja Oracle 12c.

 

Dell proširuje portfolio servera sa četiri utičnice

 

Kompanija Dell ima jedan od najgušćih, najviše skalabilnih, lako rukovodećih i fleksibilnih  portfolija servera sa 4 utičnice na tržištu. Konvergentne platforme su takođe ažurirane serverima PowerEdge VRTX i PowerEdge M1000e.

 

Serveri PowerEdge M830 i FC830 su napravljeni sa idejom da ispune učinak za teška radna opterećenja u virtuelizovanim okruženjima sa zahtevnim bazama podataka i tehničkim računarstvom. Server PowerEdge FC830 je server sa četiri utičnice pune širine i polovične visine za arhitekturu PowerEdge FX koja obezbeđuje organizacijama brzu konfiguraciju kompletnog radnog opterećenja korišćenjem modularnih blokova IT resursa. PowerEdge M830 server je blejd server pune visine sa četiri utičnice.

dell

Oba servera, PowerEdge FC830 i PowerEdge M830, imaju procesorska jezgra iz porodice procesora Intel Xeon E5-4600 v3 i imaju najbolje funkcije za menadžemnt sistema koje kompanija Dell ima u ponudi.