DellDell

Kompanija Dell je najavila nove sisteme skladišta dizajniranih kako bi pomogli preduzećima i organizacijama da optimizuju i skaliraju svoje centre podataka i isprate tempo rastućih IT zahteva. Dell nastavlja da kreira IT rešenja koja podržavaju aktuelne i nove metode za rukovođenje masivnim rastom podataka, te je tako razvijena i nova serija skladišta početnog nivoa, gusta arrays (nizove) skladišta sa višim učinkom, unapređene softverske kapacitete i SDS uređaje.

dell-storage

Serija Dell Storage SCv2000 predstavlja skladišta početnog nivoa sa istim funkcijama za opšte rukovođenje, ali i sa nekoliko ključnih karakteristika serija skladišta Dell SC višeg nivoa. Nova serija SCv2000 nudi najbolje performanse i učinak u svojoj klasi, uz integrisanu zaštitu podataka za podršku specijalizovanim projekatima, bazama podataka i probnih okruženja, ili za jednostavnu konsolidaciju skladišta. Proširenje softvera Dell Storage Centre na arrays (nizove) skladišta početnog nivoa omogućava korisnicima standardizaciju na zajedničkoj platformi, pomažući im uštedu vremena, troškove rukovođenja i operativne troškove.

„Kompanija Dell nastavlja da redefiniše ekonomičnost poslovnih skladišta, nudeći korisnicima svih veličina skladišta prvoklasnog kvaliteta kojima se uklanja kompleksnost, smanjuju troškovi i obezbeđuje ostvarivanje impresivne vrednosti na dugi rok”, istakao je Alan Atkinson, potpredsednik i generalni menadžer za Dell Storage. „Nova serija Dell Storage SCv2000 nudi inovativne tehnologije i zaštitu naše Dell SC serije skladišta, nudeći najbolju vrednost po veoma pristupačnoj ceni”, dodaje on.

Serija Dell Storage SCv2000 obuhvata tri modela sa tri varijante za proširenje, što omogućava korisnicima:

• Visoke performanse po pristupačnoj ceni — Arrays (nizovi) skladišta nude najbolji učinak u klasi u jedinstvenom, pristupačnom 2U okviru. Među brojnim funkcijama izdvajaju se zaštita podataka, RAID povezivanje za optimizaciju kapaciteta, tanko pravljenje rezervi, podrška za fleš, servisi za prenos podataka i konekcija sa više protokola. Korisnici mogu pomoći u čuvanju svojih podataka granularnom zaštitom koja omogućava do 2000 snepšotova i do 500 replika.

• Integrisana zaštita podataka — Arrays (nizovi) nude integrisane funkcije kao što su Remote Instant Replay, Local Instant Replays i Replay Manager sa RAID povezivanjem, koje optimizuju kapacitet SAN-a. Uska integracija sa zajedničkim okruženjima za aplikacije kao što su Microsoft i VMWare pomažu da se pojednostave virtuelizovani data centri, omogućavajući lokalnoj zaštiti i zaštiti podataka na daljinu da prave dosledne snapshot-ove virtuelnih mašina bez uticaja na performanse.

• Prilagođavanje budućim trendovima sa Storage centrom — Korisnici mogu da dobiju još više transferom podataka na serije Dell Storage SC4000 i SC8000 Arrays. Serija SCv2000 omogućava rukovođenje nizovima preko istog interfejsa, što važi i za ostale nizove iz SC serije, čime se podržava zadovoljenje aktuelnih potreba i budući razvoj kompanije. Korisnici mogu da skaliraju kapacitet kada im je potrebno bez posebne dozvole, i izaberu između širokog niza hard drajvova i SSD-ova konfigurisanih za raznovrsne aplikacije.

Nova serija Dell Storage PS6610 Enterprise Arrays nudi najbolji učinak i kapacitet na tržištu Dell proizvoda srednje klase. Novi dual controller arrays su suštinski poboljšani – imaju 3,5 puta veći kapacitet i do sedam puta bolji učinak u poređenju sa prethodnom generacijom Dell EqualLogic PS6510 Arrays.

Serija PS6610 Arrays nudi konfiguracije za hibridni fleš i hdd konfiguracije, podržava ključne poslovne aplikacije i idealna je za korisnike kojima su potrebna velika skladišta. Kombinovanjem snaga Ethernet-a od 10 gigabita i gusto skladište, ovi array-i podržavaju kapacitet od polovine petabajta u jednom 5U array-u. Poboljšana gustina, memorija i učinak čine da je array-ima potrebno manje prostora za podršku rastućih zahteva korisnika.

Ova serija naročito odgovara organizacijama kojima su potrebne napredne funkcije za skladištenje u gustom nizu koji je lak za korišćenje i optimizovan za konsolidaciju opterećenja, kao što su ERP aplikacije, skladištenje velike količine i SQL baze podataka, i za arhivsko skladištenje velikog obima podataka, kao što je potrebno za medicinske dosijee, finansijske podatke i video nadzor.

Arrays (nizovi) se isporučuju sa softverom Array 8.0 PS serije Dell EqualLogic, koji sadrži nove funkcije za uštedu prostora, poput kompresije snapshot-ova i replika. Novi softver podržava virtuelna okruženja sa naprednom integracijom VMware vSphere Virtual Volumes koja omogućava rukovođenje nizovima zasnovano na virtuelnoj mašini, umesto na broju volumena ili LUN-u. Za postojeće korisnike sa važećim ugovorima obezbeđeno je besplatno preuzimanje najnovijeg softvera.

Dell proširuje portfolio softverski definisanih skladišta novim rešenjem Microsoft Storage Spaces
Kompanija Dell je takođe najavila Dell Storage sa Microsoft Storage Spaces, grupom novih, proverenih rešenja napravljenih da podrže SDS kapacitete kompanije Microsoft na poslovnim serverima i direktno povezanim hardverskim skladištima kompanije Dell. Nova rešenja Scale-Out File Server (SOFS) su dostupna u pet konfiguracija i podržavaju korisnike kojima su potrebni SDS i pristup virtuelizovanom skladištu za raznovrsne poslove, uključujući privatne razvoje oblaka, virtuelnu desktop infrastrukturu (VDI) i SQL i Hyper-V okruženja.