Kingston USB disk sa tastaturom

Kingston Digital, Inc., članica Kingston Technology Company, Inc., nezavisnog svetskog lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda, predstavila je DataTraveler® 2000enkriptovani USB Flash disk. DataTraveler 2000 omogućava enkripciju hardvera i zaštitu PIN koda putem integrisane alfanumeričke tastature. Biće dostupan krajem prvog kvartala 2016. godine.

Dizajnirana je za IT profesionalce koji se bave globalnom bezbednošću, mala i srednja preduzeća i korporacije, kao i korisnike kojima je potrebna elektronska zaštita podataka. DataTraveler 2000 se jako lako koristi u okruženjima gde postoji veliki broj računara sa različitim operativnim sistemima pošto je disk nezavistan od OS-a i poseduje hardversku AES 256-bit enkripciju u XTS režimu. Enkripcija se vrši na samom disku i nema potrebe za softverom ili hardverskim diskom.

Kingston USB disk

Alfanumerička tasatura DataTraveler 2000 diska omogućava korisnicima da zaklučaju disk pomoću PIN koda koji se može sastojati od reči ili kombinacije brojeva. Za dodatnu sigurnost aktivira se i funkcija automatskog zaključavanja onog trenutka kada se disk izvadi iz  uređaja domaćina, a enkriptovani ključ i lozinka se automatski brišu nakon 10 pogrešnih unosa lozinke i na taj način sprečavaju neovlašćen  pristup podacima. DataTraveler 2000 je dizajniran tako da dugo traje, a aluminijumski poklopac ga štiti od štetnih uticaja kao što su voda i prašina.  

“Zadovoljstvo nam je što smo dodali  DataTraveler 2000 našoj sjajnoj liniji brzih i enkriptovanih USB fleš diskova  za organizacije i  mala i srednja preduzeća,” izjavio je Dejan Škuletić, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije u kompaniji Kingston Technology Europe. “Ovaj fleš disk je savršeno rešenje za radne prostore u kojima se koriste uniformisana rešenja za skladištenje enkriptovanih podataka koja rade na više različitih operativnih sistema.”

DataTraveler 2000 koristi Datalock® tehnologiju licenciranu od strane ClevX, LLC. Ove dve kompanije su dugi niz godina radile na ClevX inovativnoj sigurnosti i mobilnim rešenjima koja se mogu naći i kod drugih enkritovanih Kingston USB fleš diskova.

DataTraveler 2000 je dostupan u kapacitetima od 16GB, 32GB i 64GB, a podržan je trogodišnjom garancijom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću.