Sony je danas najavio svoju novu mobilnu aplikaciju “Imaging Edge™”, kao i nekoliko ažuriranja „Remote”, „Viewer” i „Edit” desktop aplikacija, koje će doneti nove uzbudljive mogućnosti za sve korisnike, od onih koji se fotografijom bave iz hobija do profesionalaca.

Nova Imaging Edge” mobilna aplikacija

Nedavno uvedena mobilna aplikacija, “Mobile Imaging Edge” je naslednik Sony “PlayMemories Mobile” aplikacije i ponudiće instant transfer slika sa kamere na povezani mobilni uređaj za vreme snimanja. Fotografije se mogu prebaciti dok se koristi nova “Auto background transfer to Smartphone” funkcija što korisnicima omogućava lako deljenje sadržaja direktno sa njihovih mobilnih telefona na društvene mreže. Ova aplikacije takođe podržava prenosiii 4K filmova i nudi funkciju daljinskog upravljanja.

Za profesionalne fotografe, Sony će izdati novu mobilnu aplikaciju “Transfer & Tagging add-on” koja će podržavati neposrednu isporuku rada tako što će dozvoljavati korisnicima prenos sadržaja na mobilne uređaje putem FTP pozadinskog prenos fotoaparata, bez prekidanja snimanja. To ujedno omogućava glasovni unos teksta i titlovanje kako bi se olakšala komunikacija i tok rada između fotografa i drugih članova tima. Tu je i online funkcija koja će vam omogućiti da sinhronizujete Caption Glossary između više uređaja

Sony nove mobilne aplikacije  “Imaging Edge Mobile” i Transfer &Tagging add-on ” će biti dostupna od marta 2019.

Poboljšanja Remote”, Viewer” i Edit” desktop aplikacija

Desktop verzija Sony “Imaging Edge” aplikacije će biti ažurirana podrškom za kreiranje time-lapse videa[vii] , što je čini idealnim parom najnovijim Sony fotoaparatima sa izmenljivim objektivima sa ugrađenim intervalom snimanja. Dodate su i nove funkcije za maksimiziranje upotrebljivosti, uključujući prikaz poređenja i fukciju kreiranja kolekcija fotografija, kao i novi, poboljšani korisnički interfejs.

Najnovije verzije 1.4 Desktop aplikacija “Remote”, “Viewer” i “Edit” biće dostupne u januaru 2019.

Za više informacija, posetite Web lokaciju “Imaging Edge”. https://imagingedge.Sony.net/.