intel

Kompanija Intel danas je objavila dostupnost Intel® Core™ vPro™ serije procesora šeste generacije za savremene poslovne korisnike. Najnovija linija Intel Core vPro procesora fokusirana je na bezbednosne i zahteve produktivnosti velikih preduzeća, pružajući inovacije u okviru procesa autorizacije, kao i unapređene performanse za 2 u 1, Ultrabook™, All-in-One uređaje i najnovije desktop računare.

„Sa neverovatnim, novim i primamljivim dizajnom, boljim performansama i dužim trajanjem baterije, Intel Core i Intel Core vPro procesori šeste generacije postavljaju nove standarde u oblasti poslovnog računarstva,”  izjavio je Tom Garison (Tom Garrison), potpredsednik i generalni menadžer Intelovog odseka za poslovne korisnike. „Takođe, uvođenjem naprednih bezbednosnih mogućnosti hardvera, Intel je najnovije računare učinio sastavnim delom celokupnog bezbednosnog sistema preduzeća, osiguravajući sigurnost i produktivnost korisnika na višem nivou nego ikada pre.”

 Intel

Zaključavanje PC računara na bolji način od upotrebe lozinke

Hakeri pronalaze nove načine da uđu u starije PC računare i krađom korisničkih akreditiva dobijaju pristup mreži organizacije. Danas, više od polovine ukupnog broja incidenata prilikom kojih dolazi do kompromitovanja podataka, započinje zloupotrebom ili krađom korisničkih akreditiva.5 Stariji računari, koji koriste lozinke od osam karaktera koje se menjaju na svakih 90 dana, bili su dobro rešenje pre deset godina, ali sve sofisticiranije metode napada zahtevaju viši nivo bezbednosti.

Kako bi rešio ovaj problem, Intel razvija inovativno bezbednosno rešenje za poslovne korisnike koje naziva Intel® Authenticate. Intel Authenticate je hardversko rešenje koje vrši proveru na više nivoa kako bi ojačao zaštitu identiteta prilikom korišćenja PC računara, čineći ga manje ranjivim2 na napade, a akreditive bezbednijim.

 

Intel Authenticate verifikuje identitete korisnika koristeći kombinaciju od najviše tri važna faktora u isto vreme: „nešto što znaš”, što može biti vaš JMBG; „nešto što imaš,” uključujući i mobilni telefon; i „nešto što jesi,” kao što je otisak prsta. IT osoblje može birati između više važnih faktora verifikacije koji se uklapaju u politiku kompanije, pri čemu se ne mora osloniti samo na sposobnost zaposlenih za pamćenje komplikovanih lozinki2. Intel Authenticate je kompatibilan sa Microsoft Windows* 7, 8 i 10 i trenutno dostupan na uvid.

 

Unapređenje mogućnosti poslovnih računara uvećava produktivnost i umanjuje troškove

Za svaka tri starija laptop računara, preduzeće beleži gubitak od oko 4.203 dolara godišnje na servisiranje i umanjenje produktivnosti6. Novi poslovni računari mogu rešiti ovaj problem tako što nude i do 2,5 puta jače performanse i čak 30 puta veće grafičke mogućnosti u odnosu na računar star pet godina7, pri čemu korisnicima pružaju mogućnost za veću produktivnost i korišćenje moćnijih poslovnih alatki1, 8, 9, 10.

Acer*, Asus*, Dell*, Fujitsu*, HP*, Lenovo*, Panasonic* i Toshiba* predstavljaju uređaje za poslovne korisnike sa novim Intel procesorima. Oni mogu izabrati između različitih dizajna, uključujući i 2 u 1, Ultrabook, ultratanke clamshell uređaje, mini PC i All-in-One računare koji su prilagođeni svakom poslovnom okruženju i zadovoljavanju potreba preduzeća svih veličina.

 

Nov i bolji način sastanka

Način na koji kompanije širom sveta sarađuju se menja, ali sredstva koja omogućavaju efikasne poslovne sastanke nisu išla u korak sa tim promenama. Intel predstavlja unapređenu verziju Intel® Unite™ – pametniji i povezaniji način da se sastanete sa ljudima na radnom mestu. Ažurirana verzija nudi proširene mogućnosti displeja, kako učesnici sastanka više ne bi morali da traže adekvatan adapter. Svi učesnici, bez obzira gde se nalaze, mogu lakše i sigurnije da posmatraju i manipulišu sadržajem u realnom vremenu. Zaposleni mogu momentalno započeti sastanke u kojima će koristiti nove ili već postojeće monitore ili projektore. Automatsko isključenje i integracija Skype for Business pružaju korisnicima neponovljivo poslovno iskustvo.

 

Podsticanje rasta malih i srednjih preduzeća

Za mala preduzeća, Intel nudi Intel® Small Business Advantage (Intel SBA), rešenje koje pomaže vlasnicima da svoj posao štite i razvijaju. Ono pruža malim preduzećima jednostavan i centralizovani način da se povežu i vrše razmenu informacija, dok automatski bezbednosni i sistem za održavanje i ažuriranje pružaju neophodnu zaštitu. Intel SBA obuhvata i mogućnosti sigurne saradnje, putem čet-a i razmene fajlova, pri čemu je obezbeđena zaštita, kao što je USB blokator, koji omogućava korisnicima da kontrolišu svoje podatke.