Lenovo Thinkpad 10

Lenovo  je danas na konferenciji Tech World najavio novi ThinkPad 10 tablet koji podiže svet poslovnih tablet računara na viši nivo pomoću glavnih poboljšanja kao što je ThinkPad Pro olovka, koja pruža veću preciznost, i sa novim bezbednosnim sistemom poslovne klase koje pruža bolju zaštitu podataka. Kompanija Lenovo nastavlja da proširuje eko-sistem dodataka za ThinkPad 10 i uključuje i novu ThinkPad Folio tastaturu koja pruža superiorno iskustvo u elegantnom i laganom kućištu.

Lenovo Thinkpad 10
Lenovo Thinkpad 10

Korisnici koji nose posao sa sobom, a koji ne mogu da se odluče između laptop i tablet uređaja, biće oduševljeni novim ThinkPad 10 uređajem sa fleksibilnim režimima rada. Dizajniran da pruži kompletno PC iskustvo, on omogućava performanse koje su korisnicima neophodne da bi obavili osnovne poslovne zadatke kao što su kreiranje prezentacija, priprema dokumenata, slanje i-mejl poruka, video razgovori i mnogi drugi. Uz operativni sistem Windows 10 koji radi uz pomoć Intel Atom procesora sa 4 jezgra, ovaj tablet može biti priključen na opcionu ThinkPad 10 Folio tastaturu ili Ultrabook tastaturu kako bi vam pružio kompletno iskustvo u kucanju, kao i na opcionu ThinkPad baznu stanicu gde mogu biti priključeni periferni uređaji kao što su monitor ili štampač koji će vam pružiti osećaj kao da se nalazite u kancelariji.

ThinkPad 10 može da isprati sve zahteve korisnika i pruža udobnost i fleksibilnost kada biva korišćen kao laptop. Uz dužinu trajanja baterije od skoro 10 sati, korisnici mogu duže da budu u pokretu i nezavisni od izvora struje. Tokom rada, korisnici će oduševiti svetlim WUXGA 1920×1200 IPS ekranom osetljivim na dodir koji može biti uparen sa opcionom Anti-Glare folijom za poboljšanu vidljivost na jakom suncu, ili 4-slojnom Privacy folijom koja pruža privatnost u osetljivom okruženju. Kada se kombinuje sa ThinkPad Pro olovkom, pregledavanje i navigacija sadržajem postaju prijatni i jednostavni. Korisnici mogu da dobiju još više od svoje olovke, ako preuzmu opciju WRITEit, aplikaciju koja omogućuje korisnicima da pišu svojom olovkom na praktično svakom polju za tekst i da pretvore svoj rukopis u tekst. A za brzo pravljenje fotografija, korisno u slučaju osiguranja ili gledanja nekretnina, praktični QuickShot poklopac automatski pokreće kameru uz jednostavno zavrtanje preklopa kako bi korisnicima omogućio da zabeleže trenutak uz kameru od 5 mega piksela. Sa 3G/4G LTE podrškom, korisnici mogu da se povežu na internet praktično bilo gde na svetu.

Mnoge oblasti poslovanja zahtevaju povezanost na mobilnu mrežu i pristup informacijama o kompaniji na izuzetno bezbedan način. Ojačane bezbednosne karakteristike dopunjuju mobilne karakteristike ovog uređaja. Tablet dolazi u ponudi sa opcionom dTPM enkripcijom, očitavanjem otiska prsta ili čitačem pametne kartice. Kompanija Lenovo nudi uslugu poslovne klase i podršku za tablet uključujući i modele pravljene po specifikaciji potrošača, obeležavanje sredstava i lasersku gravuru, prioritetnu podršku, vraćanje sistemskih podešavanja na poslednju zabeleženu konfiguraciju i druge.

 

„Najbolji u svojoj klasi, ThinkPad 10 tablet naglašava naš fokus na inovacije i ispunjavanje različitih zahteva naših potrošača”, izjavio je Luis Hernandez, potpredsednik ThinkPad jedinice u okviru kompanije Lenovo. „Sada i korisnici koji su konstantno u pokretu mogu da uživaju u najboljim karakteristikama obe vrste računara uz pogodnost tablet uređaja i funkcionalnost PC računara, bez ugrožavanja mobilnosti, povezanosti i bezbednosti.”

ThinkPad 10 će biti dostupan širom sveta od avgusta 2015. godine sa početnom cenom od 499 dolara. Sledeći dodaci će takođe biti dostupni prilikom promocije:

 • ThinkPad 10 Folio tatatura – 110 dolara
 • ThinkPad 10 Ultrabook tastatura – 119 dolara
 • QuickShot poklopac – 45 dolara
 • Bazna stanica za tablet uređaj – 129 dolara
 • ThinkPad Pro olovka – 40 dolara
 • Zaštitno kućište za ThinkPad – 55 dolara
 • Kaiš za ThinkPad zaštitno kućište – 10 dolara
 • 3M 4-slojna Privacy folija – 70 dolara
 • 3M Anti-glare folija – 30 dolara
 • Kensington sigurnosna sajla – 50 dolara
 • ThinkPad Micro HDMI adapter za VGA ulaz – 40 dolara
 • Futrola za ThinkPad 10 – 30 dolara
 • DC punjač za ThinkPad 10 – 50 dolara