Lenovo Thinkcentre

Lenovo danas je najavio ozbiljno redizajniranje svoje ThinkPad Yoga i ThinkCentre serije. Nedavnim istraživanjem kompanije Lenovo, u kojem je učestvovalo preko 6 hiljada kompanija, ustanovljeno je da su bezbednost, mobilnost i pouzdanost najveći problemi sa kojima se korisnici susreću, i da četvrtina ispitanika planira da uvrsti konvertibilne uređaje u poslovanje svojih kompanija. Poslednja generacija tanjih i lakših ThinkPad Yoga 260 i 460 konvertibilnih laptopova i nikada bržih ThinkCentre desktop računara sa Windows 10 operativnim sistemom je dizajnirana tako da korisnicima pruži rešenja za njihove najvažnije potrebe.

 

ThinkPad Yoga je dizajniran za novu generaciju korisnika

Podaci koji su prikupljani tokom istraživanja kompanije Lenovo ukazuju na to da 53 odsto zaposlenih radi od kuće u nekom trenutku tokom svog radnog vremena, 61 odsto ispitanika često ide na poslovna putovanja, a 46 odsto ispitanika je starosti između 18 i 34 godine. Ovi korisnici koji su skloni progresu predstavljaju novu radnu snagu kojoj je neophodna nova tehnologija kako bi se izborila sa svakodnevnim iskušenjima i borbi sa konkurentima. Njima su neophodni uređaji koji su pouzdani i prenosivi i na čije performanse neće uticati nikakvi faktori.

 

ThinkPad Yoga 260 i 460 su savršena rešenja za moderne korisnike. Pametna fleksibilnost nudi korisnicima slobodu da rade na svojim zadacima u režimu koji je odgovarajuć za taj zadatak. Jedinstvene karakteristike kao što je LTE-A bežična WAN povezanost nude i do tri puta veću brzinu od LTE, a integrisane sigurnosne opcije kao je smartcard i očitavanje otiska prsta pružaju maksimalnu zaštitu informacija kada ste u pokretu. Još preciznija i dopunjiva ThinkPad Pen Pro olovka obogaćuje Windows 10 iskustvo i u kombinaciji sa Lenovo WRITEit aplikacijom pravi revoluciju u načinu na koji korisnici komuniciraju sa svojim ThinkPad Yoga računarom. Yoga 460 je dostupan sa čistim WQHD ekranom i diskretnom grafikom i to ga čini konvertibilnim laptopom visokih performansi.

Lenovo lThinkpad X1 Carbon
Lenovo lThinkpad X1 Carbon

IT stručnjaci će biti mirni uz prepoznatljivu ThinkPad pouzdanost i standardizovane alate za podešavanje. Pored toga, veliki izbor konfiguracija omogućuje IT stručnjacima da odgovore na zahteve krajnjih korisnika. Dostupni u ponoćno crnoj i srebrnoj boji, novi proizvodi će biti opramljeni najnovijim Intel Core procesorima 6. generacije, do 16GB memorije i najbržim PCIe SSD hard diskovima na Yoga 260 računarima za ultimativne višenamenske performanse. Rukovođenje računarom  je jednostavnije i efikasnije nego ikada do sad sa novim OneLink+ Dock koji ima duplo veću brzinu prenosa i do 33Gbps koji omogućuje prirodan 4K prikaz kao i drugim vezama koje se uspostavljaju putem jednog kabla.

 

Lenovo ThinkCentre M900 Tiny obara rekorde

Originalni ultra-small factor desktop računar, ThinkCentre Tiny, i dalje nema konkurenta kada je u pitanju kombinacija veličine, performansi, pouzdanosti, kao i veliki izbor opcija za nadogradnju. To se posebno odnosi na novi Lenovo Pro WiDi adapter koji olakšava bežičnu povezanost sa ekranima koji su WiDi kompatibilni i na taj način eliminiše nagomilavanje kablova.

 

U nedavnom internom testiranju2, ThinkCentre M900 Tiny je imao bolje rezultate od glavnih konkurenata za 48 odsto, a prvu generaciju Tiny računara za 128 odsto, delimično zahvaljujući podršci za novi PCIe hard disk koji nudi i do 80 odsto bolje performanse od standardnih SSD hard diskova. Kreatori ThinkCentre Tiny serije računara tvrde da je to desktop računar na kojem se skuplja najmanje. Sa novim opcionim filterima za prašinu koji smanjuju njeno nagomilavanje i uticanje na performanse i pouzdanost i do 37 odsto u periodu od tri godine, Tiny serija se smatra pouzdanijom nego ikad.

 

Nova genreacija, uključujući i novi M900z višenamenski računar, kao i M900, M700 i M600 tower, small form factor i Tiny desktop računare, će zaštititi podatke krajnjih korisnika uz pouzdana bezbednosna rešenja koja štite korisnika od neželjenih fizičkih upada i čuvaju njihove kritične podatke. Pored toga, Lenovo je povećao obim testiranja cele ThinkCentre serije kada je u pitanju pouzdanost. Pored testova izdržljivosti koji podrazumevaju udarce, padove i druge standardne testove, ThinkCentre Tiny takođe prolazi kroz osam izuzetno napornih Mil-spec testova uključujući i rad na ekstremnim temperaturama, pesku i velikim nadmorskim visinama kako bi u kompaniji bili sigurni da će računar narednim godinama nastaviti da pruža brze i pouzdane performanse u praktično svakom okruženju.

 

Sa najnovijim Intel Core procesorima 6. generacije, ThinkCentre M serija nudi širok spektar različitih procesora, hard diskova i grafičkih opcija, dok su nadogradnja i održavanje olakšani uz pristup računaru koji ne zahteva nikakav alat. Rešenja za upravljanje računarom kao što su Intel vPro, PC Cloud Manager i Microsoft System Center Configuration Manager su kreirana kako bi smanjila ukupan trošak vlasnika računara i opterećenje usluge podrške.