LG OLED monitor

Kompanija LG Electronics (LG) ponovo podiže lestvicu za profesionalne ekrane najavom svojih LG UltraFine OLED Pro monitora za 2022. godinu (modeli 32BP95E, 27BP95E). Zahvaljujući OLED samosvetlećim pikselima na radnoj površini, monitori pružaju preciznu reprodukciju boja i vrhunske HDR i SDR performanse koje će posebno ceniti umetnici vizuelnih efekata, video montažeri i drugi profesionalci u kreativnoj industriji.

Najnoviji 32 i 27-inčni LG OLED Pro modeli imaju ekrane koji podržavaju 4K UHD rezoluciju (3,840 k 2,160) sa 1,000,000:1 odnosom kontrasta i 99 odsto pokrivenosti DCI-P3 prostora boja, što ih čini pogodnim čak i za najdetaljnije digitalne projekte. Oba modela nude nezavisnu kontrolu piksela za impresivnu vernost boja i kontrast, a pošto OLED ekrani ne zahtevaju pozadinsko osvetljenje, UltraFine monitori nemaju efekat oreola ili svetlosnog “rascvetavanja“, što je uobičajeno na mnogim LCD ekranima.

Kako bi osigurali verodostojni prikaz boja u optimalnim uslovima, oba OLED Pro monitora imaju odvojene senzore za samokalibraciju i zaštitnike ekrana. Uz besplatan softver LG Calibration Studio, senzor meri svetlost koja se emituje sa ekrana u vremenima koje je korisnik unapred odredio i automatski vrši neophodna podešavanja kako bi se održala preciznost i doslednosti boja. Za još kvalitetniji prikaz boja i slike, zaštitnik ekrana se može pričvrstiti kako bi se sprečile refleksije i odsjaj od spoljašnjih izvora svetlosti.

Oba UltraFine OLED Pro monitora imaju tanak, elegantan oblik i lagani su što omogućava lako premeštanje. Postolje, koje dolazi uz monitor, bezbedno se pričvršćuje za zadnji deo ekrana pomoću jednostavnog One-click mehanizma i nudi mogućnost podešavanja visine, okretanja i nagiba ne gubeći na stabilnosti i stilu.

„Dizajnirani prvenstveno za kreativne profesionalce, naši novi UltraFine OLED Pro monitori pružaju fascinantnu vizuelnu preciznost sa zadivljujućim kvalitetom slike i pouzdanom kalibracijom“, rekao je Seo Jang-jae, senior potpredsednik i šef IT poslovne jedinice kompanije LG Electronics Business Solutions. „Neverovatna preciznost, širok spektar boja i sposobnost verne reprodukcije HDR i SDR sadržaja, čine ove monitore  idealnim rešenjima za profesionalne korisnike koji rade u industriji filmova i digitalnih medija.“

Novi LG UltraFine OLED Pro monitori biće dostupni širom sveta početkom sledeće godine.

 

Specifikacije:

 

  32BP95E 27BP95E
Displej Displej OLED OLED
Veličina 31.5-inča 27-inča
Rezolucija 4K UHD (3840 x 2160) 4K UHD (3840 x 2160)
Prostor boja (Typ.) DCI-P3 99 odsto
Adobe RGB 99 odsto
DCI-P3 99 odsto
Adobe RGB 99 odsto
Kontrast 1,000,000:1 1,000,000:1
HDR OLED Pixel Dimming HDR OLED Pixel Dimming HDR
DisplayHDR 400 True Black DisplayHDR 400 True Black
Vreme odziva 1ms 1ms
Kalibracija Samokalibracija Da, uz LG Calibration Studio Da, uz LG Calibration Studio
H/W Kalibracija Da Da
Dodatna oprema Samoklabracioni senzor Da Da
Zaštitnik za monitor Da Da
Konektivnost Interfejs USB-C sa 90W

USB x1 Upstream

x3 Downstream

HDMI

Display Port x2

USB-C sa 90W
USB x1 Upstream

x3 Downstream

HDMI

Display Port x2