Nikon Z9_NIKKOR Z 400mm

Danas, kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje novi supertelefoto objektiv sa fiksnom žižnom daljinom punog formata sa ugrađenim telekonverterom – NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S. Zahvaljujući velikom otvoru blende od f/2,8 i fantastičnim performansama AF, ovo je sjajan objektiv za sport, životinjski svet i fotografisanje prirode. Kvalitet slike je izvanredan, bez obzira na to da li fotografišete pri 400 mm ili pri 560 mm, sa aktiviranim ugrađenim telekonverterom od 1,4x.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S je prvi objektiv serije Z koji koristi novi sistem fokusiranja sa Silky Swift motorom sa zvučnim kalemom (VCM) kompanije Nikon, sa optičkim ABS dekoderom: autofokus je brži i tiši, sa preciznim pronalaženjem i praćenjem subjekta. To je ujedno i prvi objektiv serije Z sa novim mezoamorfnim slojem kompanije Nikon, koji pruža najveće antirefleks performanse u istoriji NIKKOR objektiva. Ovaj novi sloj sadrži čestice manje od nano čestica kako bi osigurao izvanrednu kontrolu nad duh efektom i odbleskom: jasnoća je savršena, čak i kada se fotografiše pri više direktnih izvora svetlosti u kadru.

Napravljen da omogući fotografima da iskoriste sve prednosti na terenu, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S je i impresivno lagane izrade, zahvaljujući kojoj se ovim supertelefoto objektivom lakše rukuje. Čvrst i savršeno izbalansiran, objektiv je u potpunosti zaptiven oko svih pokretnih delova, a centar gravitacije je pomeren ka zadnjem delu radi stabilnijeg rukovanja. Kontrole mogu da se prilagode savršenim podešavanjima u svim situacijama, uključujući i dodelom funkcija FN prstenu objektiva.

Zurab Kiknedz (Zurab Kiknadze), menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Ovo je prvi supertelefoto objektiv sa fiksnom žižnom daljinom koji se pridružuje NIKKOR Z liniji i donosi nove mogućnosti profesionalnim sportskim, fotografima životinjskog sveta i prirode. Prepun je nove, inovativne tehnologije koja podiže fokusiranje, oštrinu slike i prilagodljivost na novi nivo. Ovaj objektiv ima sve što je potrebno da napravite snimak.“

Pregled ključnih karakteristika: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Ugrađeni telekonverter od 1,4x: dovoljno je da pomerite prekidač na desnoj strani objektiva da biste ga aktivirali i povećali domet ovog objektiva do 560 mm.

Beskompromisan AF: sistem fokusiranja Silky Swift VCM sa optičkim ABS dekoderom pruža fenomenalno brz autofokus sa preciznim pronalaženjem i praćenjem subjekta.

Moćan kvalitet slike: maksimalni otvor blende od f/2,8 i prelepo zaobljeno zamućenje pozadine.

Smanjenje vibracije u objektivu: pruža prednost od 5,5 koraka, čak i kada se fotografiše sa aktiviranim telekonverterom, funkcija Sinhro VR je dostupna kada se objektiv upari sa modelom Z 9.

Mezoamorfni sloj: vodeći antirefleks sloj u toj klasi. Sprečava duh efekt i odblesak tako što eliminiše slučajan ulaz svetlosti iz dijagonalnog i vertikalnog smera.

Izvrstan nivo detalja: ED, super-ED i elementi od SR stakla kompanije Nikon sprečavaju hromatske aberacije.

Otporan: svi pokretni delovi su zaptiveni, što onemogućava prodor prašine i vlage, a sloj fluora kompanije Nikon štiti prednji element.¹

Izbalansiran: centar teže objektiva je pomeren ka zadnjem delu radi stabilnijeg rada.

Prilagodljiv: možete da dodelite funkcije FN prstenu, kao i Fn dugmadima, prstenu za fokusiranje i bešumnom kontrolnom prstenu. Memorišite razdaljine fokusa korišćenjem dugmeta za memorisanje.

Stabilan i bezbedan: stopica za stativ koja može da se skida omogućava optimalan balans kada je objektiv montiran na stativ. Kensington® otvor za fiksiranje čuva vaš objektiv.

Integrisani otvor za filtere: olakšava umetanje filtera za još bolju kontrolu u uslovima nezgodne osvetljenosti.

Kompatibilnost: podržava korišćenje Z TELEKONVERTERA TC-1.4x i Z TELEKONVERTERA TC-2.0x.

¹ Za objektiv se ne garantuje da je otporan na prašinu i kapanje vode u svim situacijama i u svim uslovima.

Savetuje se predostrožnost. Nemojte koristiti ovaj objektiv ako imate pejsmejker ili neko drugo medicinsko sredstvo postavljeno. Magnetno polje ovog objektiva može da izazove kvar medicinskih sredstava. Kompanija Nikon ne preuzima odgovornost za takav kvar niti za direktne ili indirektne posledice kvara.

Firmver za fotoaparate mora da se ažurira na najnovije dostupne verzije pre upotrebe.