NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S objektiv

Kompanija Nikon danas sa zadovoljstvom najavljuje novi super telefoto objektiv sa fiksnom žižnom daljinom, NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S. Dizajniran za vrhunsku prenosivost, ovaj objektiv omogućava fotografima da iskoriste prednosti žižne daljine od 400 mm i neverovatan kvalitet slike serije S – sve to u laganom pakovanju pogodnom za putovanja.

NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S

Životinjski svet, sport, brza akcija, udaljeni portreti. Zahvaljujući dugom dometu, sjajnoj rezoluciji i udobnom rukovanju, ovaj čvrst, ali kompaktan i lagan super telefoto objektiv omogućava da napravite mnogo snimaka. Težak samo 1245 g (pribl.) i ukupne dužine od samo 234,5 mm, njegova neverovatno prenosiva izrada čini da NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S ima svoju klasu. Fotografi mogu čak i da drže ovaj super telefoto objektiv pričvršćen na fotoaparat dok šetaju unaokolo, što im olakšava da pronađu najbolju perspektivu.

Statične slike ili filmovi, izvanredna rezolucija serije S pruža slike sa prelepim zamućenjem pozadine, bojama, kontrastima i sjajnom oštrinom. Moćan optički VR ugrađen u objektiv kompanije Nikon stabilizuje snimke, a Sinhro VR omogućava korekciju do 6 koraka kada se ovaj objektiv koristi uz Z 9. Maksimalni otvor blende od f/4,5 pruža mnoštvo prilika za kreativan rad u raspoloživim uslovima osvetljenja, a AF radi brzo, precizno i tiho. Pored toga, ovaj supertelefoto objektiv podržava korišćenje Z telekonvertera, koji mogu da povećaju domet do 560 mm ili 800 mm.

Balansirani dizajn održava centar teže objektiva bliže telu fotoaparata, što olakšava neometano praćenje, panoramiranje i zaustavljanje. Fotografi takođe mogu da drže objektiv u udobnijem položaju kada fotografišu iz ruke i da ga brže stave u položaj u kom će zabeležiti prolazne trenutke. Kontrole su potpuno prilagodljive, a napredna zaptivka za zaštitu od vremenskih uslova štiti i objektiv i fotoaparat.

 

Pregled ključnih karakteristika: NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Izuzetno prenosivi super telefoto objektivi: žižna daljina od 400 mm. Težak samo 1245 g (pribl.) sa ukupnom dužinom od samo 234,5 mm.

Savršeno balansiran: centar teže objektiva je bliži telu fotoaparata, što olakšava neometano praćenje, panoramiranje i zaustavljanje.

Maksimalni otvor blende od f/4,5: prelepo zamućenje pozadine i dramatična dubinska oštrina vam omogućavaju da izdvojite subjekte u odnosu na prenatrpanu pozadinu. Brza akcija koja se lako zamrzava.

Optika visokih performansi: Sloj nano kristala kompanije Nikon značajno smanjuje duh efekat i odblesak. Super ED, ED i SR staklo kontrolišu hromatsku aberaciju od centra do ivice slike.

Brzo, tiho fokusiranje: AF je brz, precizan i izuzetno tih, a praćenje se obavlja neometano bilo da fotografišete reli trku ili ptice i životinjski svet.

Impresivna stabilnost: Moćni optički VR ugrađen u objektiv kompanije Nikon vam pruža prednost od 5,5 koraka.¹ Ako se koristi sa Sinhro VR funkcijom fotoaparata Z 9, omogućava korekciju do 6,0 koraka.²

Prilagodljiva kontrola: dodelite funkcije zgodno postavljenim L-Fn dugmadima i bešumnom kontrolnom prstenu. Koristite dugme za memorisanje za čuvanje razdaljina fokusa.³

Napredna zaptivka za zaštitu od vremenskih uslova i gumena zaptivka štite sve pokretne delove od prodora prašine, prljavštine i vlage. Sloj fluora kompanije Nikon olakšava čišćenje prednjeg sočiva.⁴

Kompatibilan sa telekonverterom: povećajte domet do 560 mm koristeći Z TELEKONVERTER TC-1.4x ili do 800 mm koristeći Z TELEKONVERTER TC-2.0x.