Nikon Coolpix A100

Kompanija Nikon je asortiman COOLPIX kompaktnih fotoaparata obogatila sa dva nova modela dizajnirana tako da odišu jednostavnošću – COOLPIX A100 od 20,1 megapiksela je fotoaparat koji možete da nosite svuda sa sobom, tanak je i moderan, a COOLPIX A10 od 16,1 megapiksela ima dodatni rukohvat za lako držanje i raspored dugmadi koji olakšava rad, pa fotografisanje sjajnih slika pretvara u zabavu.

nikon coolpix

Težak približno 119 g, sa baterijom i SD karticom, COOLPIX A100 je toliko lagan da možda nećete ni osetiti da vam je u džepu ili u torbi, ali ima mnoštvo funkcija koje olakšavaju fotografisanje. Optički zum objektiv NIKKOR od 5x (može da se proširi funkcijom Dynamic Fine Zoom1 i do 10x) fotografiše prelepe krupne planove porodice i prijatelja i možete i da dodajete specijalne i brze efekte da biste fotografiji dali jedinstveni izgled. Automatski birač scene automatski bira najbolji režim kada identifikuje subjekat i utvrdi uslove fotografisanja. HD filmovi mogu da se snimaju dodirom na dugme, a smanjenje zamućenja pri pokretu pomaže da slike ostanu oštre i jasne.

AF sa nalaženjem cilja omogućava fotoaparatu da predvidi i da se automatski fokusira na primarnog subjekta, bez obzira na to da li je reč o čoveku ili malom predmetu. Dvanaest efekata za retuširanje posle fotografisanja u okviru glamuroznog retuširanja može da doda šminku pomoću opcija „Senka za oči”, „Maskara” ili „Puder” ili da sakrije podočnjake. Dug radni vek baterije pruža približno 250 slika ili oko sat vremena snimljenih filmova i omogućava vam da dugo fotografišete, a CCD senzor slike od 20,1 megapiksela daje slike visoke rezolucije koje će moći značajno da se uvećaju. Dostupan u nekoliko modernih boja, Nikon COOLPIX A100 beleži nezaboravne trenutke na jednostavan način.

Model COOLPIX A10 je dizajniran tako da se korisnicima omogući jednostavno rukovanje. Optički NIKKOR zum objektiv od 5x (26–130 mm ekvivalent u formatu od 35 mm) je prilagodljiv i može da fotografiše izraze lica u krupnom planu, ali i široke grupne snimke. Jasan LCD monitor od 6,7 cm / 2,7 inča omogućava jednostavno kadriranje snimaka, a automatski birač scene automatski bira najbolji režim scene za sve situacije. Prebacivanje sa fotografisanja na snimanje HD filmova je lako pomoću namenskog dugmeta za snimanje „Film”, a smanjenje zamućenja pokreta smanjuje podrhtavanje fotoaparata i omogućava snimanje video zapisa bez seckanja i oštrijih fotografija.

Slike mogu da se poboljšaju pre snimanja brojnim specijalnim efektima, a odmah posle snimanja mogu da se dodaju i brzi efekti na samom fotoaparatu. Tajmer osmeha snima kada detektuje da se subjekt osmehuje, a funkcija „Bez treptanja” prikazuje poruku upozorenja ako detektuje da je subjekat trepnuo. Efekat za omekšavanje tena lica ima poboljšanu detekciju lica i povećanu kontrolu ekspozicije za ten, pa subjekti na portretima uvek izgledaju savršeno.

Ines Bernardes, menadžer proizvoda za COOLPIX u kompaniji Nikon Europe, izjavila je: „COOLPIX A100 se savršeno uklapa u vaš stil života ako vam je potreban fotoaparat za svakodnevnu upotrebu koji je dovoljno mali da stane u džep ili torbu, a koji može da zabeleži životne trenutke kod kuće ili u inostranstvu i napravi kristalno jasne slike. Model COOLPIX A10 ima dodatni rukohvat za lako držanje koji naglašava sam dizajn, ali i efikasno umanjuje zamućenje koje nastaje usled pomeranja fotoaparata prilikom fotografisanja. Korišćenjem AA baterije se omogućava fotografisanje na bilo kom mestu.”