Nikon D5600Nikon D5600

Nikon proširuje liniju SnapBridge kompatibilnih fotoaparata inspirativnim D-SLR fotoaparatom DX formata D5600 za ljude koji žele da istražuju kreativni svet fotografije. Bilo da želite da fotografišete igru senki dok je sunce visoko na nebu ili snimate filmove iz zanimljivih uglova, novi Nikon D5600 vam omogućava da realizujete nove ideje.

Džordi Brinkman, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, kaže: „Novi D5600 je savršen za ljude koji fotografišu pametnim telefonom i žele da unaprede svoje fotografske veštine i potom dele svoju kreativnost sa drugima. Obrtni ekran osetljiv na dodir sa brzim odzivom i optičko tražilo daju vam potpunu slobodu da fotografišete svet onako kako ga vidite. Zahvaljujući moćnoj Nikon tehnologiji snimanja, svaka fotografija je vredna deljenja, što lako možete da uradite pomoću aplikacije SnapBridge“.Kvalitet slike je najvažniji.

Zahvaljujući velikom senzoru slike DX formata od 24,2 megapiksela, D5600 snima najfinije detalje izvanrednom oštrinom, pa su fotografije i filmovi kristalno jasni. ISO opseg od 100–25600 i proširena ISO osetljivost od 6400 u režimu „Noćni pejzaž“ omogućavaju fotoaparatu da se lako nosi sa slabo osvetljenim scenama i uslovima lošeg osvetljenja. Zahvaljujući aplikaciji SnapBridge kompanije Nikon, korisnici mogu automatski da sinhronizuju fotografije sa pametnim uređajem dok fotografišu i odmah podele zanimljive rezultate. Kada SnapBridge koristite u kombinaciji sa fotoaparatom D5600, možete i daljinski da fotografišete povezanim pametnim uređajem putem ugrađene Wi-Fi® funkcije1. Tokom fotografisanja pomoću tražila, unapređena funkcija „Fn na dodir“ je intuitivna alternativa komandnom točkiću ili višenamenskom biraču: fotografi sada mogu da koriste kontrolu „Automatska osetljivost“ i biraju tačku fokusa ili menjaju druga važna podešavanja preko velikog ekrana osetljivog na dodir. Traka za pomeranje sa jedne slike na drugu, nasleđena od profesionalnih Nikon fotoaparata D5 i D500, omogućava vam da lako pregledate slike u režimu reprodukcije. Ako snimate filmove, nova funkcija „Intervalski film“ (nasleđena od vrhunskih Nikon D-SLR fotoaparata) omogućava vam da spore scene lako pretvorite u dramatične brze sekvence.

 

Pregled ključnih karakteristika

 

Nikon D-SLR kvalitet slike: veliki senzor DX formata od 24,2 megapiksela, širok ISO opseg od 100–25600 i EXPEED 4 procesor u kombinaciji pružaju odlične slike i izvanredan nivo detalja, čak i u uslovima slabog osvetljenja.

SnapBridge: koristi Bluetooth® low energy tehnologiju2 da bi D5600 mogao da održava stalnu vezu sa pametnim telefonom ili tabletom. Sinhronizujte i delite slike D-SLR kvaliteta u pokretu putem Bluetooth veze. Jednostavno prenosite filmove ili daljinski fotografišite pametnim uređajem putem funkcije Wi-Fi ugrađene u fotoaparat.

Obrtni ekran osetljiv na dodir: veliki LCD ekran od 8,1 cm sa širokim uglom gledanja i visokom rezolucijom od 1.037.000 tačaka.

Optičko tražilo: pokrivanje slike od približno 95% sa uvećanjem od približno 0,82x

AF preciznost: ne propustite nijedan trenutak zahvaljujući sistemu izuzetno oštrog autofokusa sa 39 tačaka i 9 senzora krstastog tipa u centru i kontinualnim fotografisanjem do 5 slika u sekundi.

Filmovi vredni deljenja: snimajte besprekorne Full HD video klipove bogate detaljima sa do 50p/60p slika u sekundi.

Spreman za putovanja: telo je teško svega 415 g (približno)3 i ima dubok rukohvat za stabilno i udobno držanje.

Proširivi sistem: kompatibilan sa širokim spektrom NIKKOR objektiva i Nikon Speedlight bliceva, kao i Nikon ME-1 stereo mikrofonom i ME-W1 bežičnim mikrofonom.

Kompleti: D5600 dolazi u različitim kompletima. Komplet sa dva izuzetno svestrana zum VR objektiva odličan je za sve prilike, bilo da želite da snimite jedinstvene fotografije sa putovanja ili fotografišete akciju u daljini. Sadrži fotoaparat D5600, širokougaoni zum VR objektiv AF-P DX NIKKOR 18-55mm i telefoto zum VR objektiv AF-P DX NIKKOR 70-300mm. AF-P NIKKOR objektivi su sjajan izbor za snimatelje filmova jer fokusiraju brzo i tiho i omogućavaju stabilne video snimke uz praktično nečujan pogon.