Nokia 8000 4G - Nokia 6300 4GNokia 8000 4G - Nokia 6300 4G

Telefon Nokia 8000 4G odlikuje elegantan dizajn koji podseća na staklo i poseduje sve ono što je potrebno za ljubitelje klasičnih telefona koji teže vrhunskom izgledu svog uređaja

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas je predstavila najnovije članove svoje porodice klasičnih telefona – Nokia 6300 4G i Nokia 8000 4G, koji donose sve neophodne funkcije po još pristupačnijoj ceni i uz veći izbor unutar segmenta uz premium ponudu dizajna – sve to u vidu popularne „candy bar” forme.

Oslanjajući se na prepoznatljivo nasleđe svog prethodnika, telefon Nokia 6300 4G pruža moderan zaokret i donosi WhatsApp u naš najdostupniji cenovni segment. Za sve one koji su u potrazi za dodatnim premium karakteristikama, Nokia 8000 4G dolazi sa elegantnim dizajnom i sadrži sve neophodne funkcije u jednom sofisticiranom pakovanju. Oba telefona nude besprekorna 4G iskustva za neometano druženje i zabavu koji su vam dostupni gde god da se nalazite – aktivirajte Wi-Fi hotspot i delite konekciju sa drugima. Klasični „candy bar” dizajn pruža lagodnost uz bateriju koja može da traje danima.2 Osim toga, uz KaiStore imate pristup stotinama aplikacija uključujući one omiljene kao što su Facebook, YouTube i Google Maps, kako biste unapredili svoje svakodnevne aktivnosti. Takođe, uz Google Assistant1 aplikaciju, možete jednostavno postavljati pitanja, dobiti uputstva i kontaktirati prijatelje korišćenjem samo svog glasa.

 

Juho Sarvikas, direktor za proizvode i potpredsednik za region Severne Amerike u kompaniji HMD Global je izjavio:

Dok se svet još uvek prilagođava na novu normalnost i fleksibilnost na poslu, želeli smo da pružimo dodatan nivo sigurnosti i pogodnosti za porodice kako bi ostale povezane sa svojim poslom i jedni sa drugima. Neverovatno pristupačni Nokia 6300 4G i Nokia 8000 4G telefoni pružaju različite izbore, mogućnost povezivanja i stil, oslanjajući se na naše prepoznatljivo nasleđe, redizajnirano za moderna vremena. Osim toga, oba telefona se lako mogu koristiti kao džepni Wi-Fi hotspotovi, pružajući vam tako dodatnu sigurnost da ćete ostati povezani i na svojim drugim uređajima. Pridajemo veliki značaj esencijalnoj ulozi koju klasični telefoni imaju u životima mnogih ljudi. Naš cilj je da povežemo one kojima je to najpotrebnije i da svojim fanovima pružimo mogućnost da izaberu telefon koji najbolje odgovara njihovom životnom stilu.”

Nokia 6300 4G

Inspirisan originalnim modelom, Nokia 6300 4G poseduje sve moderne funkcije i donosi WhatsApp u naš najdostupniji cenovni segment. Nudeći besprekornu povezanost zahvaljujući 4G mreži, Nokia 6300 4G je savršen za one koji tragaju za svim neophodnim funkcijama po izuzetno pristupačnoj ceni. Ovaj telefon pruža fenomenalna iskustva bez obzira na to da li razgovarate, gledate video snimke na YouTube-u ili slušate svoju omiljenu muziku dok ste u pokretu. Ostanite u kontaktu sa porodicom, prijateljima i kolegama uz stotine aplikacija koje su dostupne u app prodavnici, uključujući WhatsApp i Facebook.

Koristite Wi-Fi hotspot na svom Nokia 6300 4G  telefonu kako biste delili svoju internet konekciju sa prijateljima i porodicom ili kako biste omogućili da su vaš laptop ili tablet povezani gde god da se vaša kancelarija nalazi toga dana – kod kuće, u kafiću ili u vozu. Sada možete da delite zabavu i pretražujete internet na većem ekranu kada god vam je to potrebno.

Telefon Nokia 6300 4G pokreće operativni sistem KaiOS, i optimizovan je za rad zahvaljujući Qualcomm® Snapdragon™ 210 procesoru koji olakšava vaše svakodnevne zadatke. Osim toga, uz Google Assistant aplikaciju možete da odmorite svoje ruke i da rešavate zadatke koristeći samo svoj glas. Povežite se sa prijateljima, rešavajte zadatke, dobijajte uputstva, proverite vremensku prognozu i još mnogo toga – dovoljno je samo da kažete “Ok Google” i spremni ste da počnete. Zahvaljujući izdržljivoj polikarbonatnoj spoljašnosti, uz Nokia 6300 4G telefon zaista možete da uživate u svojim planovima bez brige o oštećenjima koja mogu nastati prilikom svakodnevnog korišćenja.

Nokia 8000 4G

Uz poseban dizajn upotpunjen prefinjenim hromiranim metalik srednjim okvirom, telefon Nokia 8000 4G dolazi u četiri boje inspirisane dragim kamenjem kao što su opal bela, oniks crna, topaz plava i citrin zlatna. Ekran dijagonale 2,8 inča daje vam više prostora i oštrinu koji su potrebni da pratite vaše omiljene programe i da se dopisujete sa dragim osobama. Nokia 8000 4G je dizajniran da dobro izgleda ali i da traje zahvaljujući svojoj izdržljivoj polikarbonatnoj završnoj obradi i bateriji koja dugo traje. Sve ovo je kombinovano sa izdržljivom 3D zakrivljenom tastaturom koja pruža udobnost pri korišćenju i prelazi preko ivica kako bi telefon što zgodnije ležao na dlanu.

Svakodnevno druženje i praćenje zabavnih sadržaja putem popularnih aplikacija kao što su WhatsApp, Facebook i YouTube sada su još lakši zahvaljujući 4G mreži – osim toga, otkrijte i na stotine drugih aplikacija na KaiStore. Uz aplikaciju Google Assistant1 na mobilnom uređaju, možete obaviti još više poslova samo uz pomoć svog glasa, bilo da je reč o pronalaženju recepata, diktiranju poruka ili obavljanju poziva – sada je sve još jednostavnije.

Raun Forsyth, direktor odeljenja za dizajn u kompaniji HMD Global je rekao:

Čitav portfolio Nokia telefona je povezan kroz dizajn. To je nešto što naši fanovi prepoznaju i na šta obraćamo posebnu pažnju, kako bismo bili sigurni da se naše nasleđe prenosi kroz sve što radimo, i ovi uređaji nisu izuzetak. Sa telefonima Nokia 6300 4G i Nokia 8000 4G, korisnicima naših klasičnih modela smo želeli da ponudimo isti izbor koji imaju i kada je reč o našim pametnim telefonima, kako bi i oni mogli da izraze svoj lični stil kroz tehnologiju.”