Nikon danas predstavlja prvi iz trojke objektiva za Nikon Z. NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S je profesionalni objektiv koji se odlikuje izuzetno kompaktnom izradom, naprednom optikom i dobrom zaptivkom za sve vremenske uslove.

Bilo da je reč o fotografijama ili videu, ovaj objektiv za sve prilike daje izvanredne rezultate. Oštrina je izuzetna u celom kadru, a performanse u krupnom planu prevazilaze sve postojeće 24-70 mm objektive za pun format. Odblesak objektiva je efikasno suzbijen, a široki Z bajonet i konstantan zaobljeni otvor blende od f/2,8 sa 9 lamelica obezbeđuju izuzetan efekat raspršivanja. Zamućenje pozadine lagano raste prema ivicama slike i izgleda prelepo i prirodno.

NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S je u potpunosti zaštićen od uticaja vremenskih uslova i spremno podnosi zahteve svakodnevne profesionalne upotrebe. Prstenovi za zumiranje i fokusiranje se okreću uz primeren otpor. Pored toga, parametri fotografisanja koji mogu da se kontrolišu direktno sa objektiva brojniji su nego ikada pre.

Dirk Jasper, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Ako sa sobom možete da nosite samo jedan objektiv, NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S vam nudi savršen spoj kompaktne izrade i profesionalnih performansi. Svaki deo scene se prikazuje sa prirodnom jasnoćom, a zahvaljujući punoj zaptivci za zaštitu od vremenskih uslova, ovaj objektiv je spreman za sve lokacije.“

Pregled ključnih karakteristika

Vrhunska oštrina: superiorne performanse u čitavom rasponu kadra. Izuzetne performanse u krupnom planu (minimalna razdaljina fokusa od 0,38 m).
Dizajn sa naprednom optikom: 17 elemenata u 15 grupa sa antirefleksivnim ARNEO slojem i slojem nano kristala.
Prilagodljiv kontrolni prsten: manuelno fokusiranje (podrazumevano), bešumna kontrola blende (sjajno za prelaze blende tokom snimanja video zapisa) ili korekcija ekspozicije.
Fn dugme: dodelite najviše 21 različitu funkciju. Opcije idu od AF zaključavanja do merenja, bracketinga i još mnogo toga.
OLED ekran za prikaz informacija: brzo potvrdite otvor blende, razdaljinu fokusa, preciznu žižnu daljinu i dubinsku oštrinu.
Za sve prilike: robusna i kompaktna izrada sa dobrom zaptivkom za zaštitu od prašine i vlage.