radeon pro

AMD je lansirao nove članove Radeon PRO familije profesionalnih grafičkih akceleratora serije W60000, kako za desktop PC-a, tako i za prenosne radne stanice.

AMD Radeon PRO W6000 familija je dizajnirana da pruži izuzetne performanse, stabilnost i pouzdanost za profesionalne korisnike, uključujući CAD dizajnere, inženjere i kancelarijske radnike.

Izgrađen na nagrađivanoj AMD RDNA 2 grafičkoj arhitekturi i tehnologiji proizvodnje u 6 nanometara, novi modeli obuhvataju Radeon PRO W6400 desktop grafičku karticu, dizajniranu da isporuči spoj performansi i efikasnosti za savremena radna opterećenja i Radeon PRO W6500M i Radeon PRO W6300M GPU-ove koji nude pouzdane performanse laptop radne stanice.

AMD Radeon PRO W6400 Grafički akcelerator – nudi idealan spoj performansi i efikasnosti po pristupačnoj ceni. Nova grafička kartica je optimizovana za zahteve današnjeg popularnog CAD-a i kancelarijskog radnog opterećenja u kompaktnom dizajnu koji se lako može dodati modernim niskoprofilnim desktop računarima. U poređenju sa prethodnom generacijom, nova grafička kartica isporučuje i do tri puta veće performanse u Autodesk AutoCAD 2022 u 3D rotacijskim testovima u osenčenom režimu.

AMD Radeon PRO W6500M & W6300M GPU-ovi – iskorišćavaju do 8MB AMD „Infinity Cache“ memorijske tehnologije za isporuku ultra visokih viewport frejmova i izuzetnih performansi za profesionalne aplikacije na mobilnim radnim stanicama.

Očekuje se da će grafička kartica AMD Radeon PRO W6400 biti dostupna počevši od Q1 2022, počev od SEP-a od 229 USD. AMD Radeon PRO W6500M i Radeon PRO W6300M GPUs će, kako se očekuje, biti dostupni u unapred izgrađenim OEM sistemima u odabranim zemljama kasnije ove godine.