Sony Blu Ray Player

Kompanija Sony predstavila je novi BDP-S6500 Blu-ray Disc plejer koji pruža najbolju moguću reprodukciju video zapisa, bilo da je reč o vašoj dragocenoj kolekciji filmova ili nepreglednom svetu onlajn zabave.

Uz kompatibilan televizor 4K rezolucije, 4K Ultra HD poboljšavanje ovog uređaja učiniće sliku još realističnijom i oštrijom. Moćan video procesor konvertuje standardne video signale u rezoluciju bližu 4K prikazu (3840 x 2160), što je četvorostruko više piksela nego u Full HD rezolucijii. Sa više od 8 miliona piksela, uživaćete u oštrini detalja, čak i kada sedite bliže ekranu.

 

Model BDP-S6500 dodaje novu, upečatljivu dimenziju kućnoj zabavi, a dovoljno je da se povežete sa televizorom koji ima mogućnost 3D prikaza i izgubite se u 3D Blu-ray Disc filmovima fantastične jasnoće, realističnosti i živopisnih boja. Kako bi 2D video materijali dobili na dubini, ovaj plejer koristi simulirani 3D, tako da se možete prepustiti svojim omiljenim naslovima u novoj dimenziji.

 

Bez obzira na to da li gledate filmove u HD rezoluciji ili video snimke niže rezolucije na Internetu, beskompromisno čist prikaz je zagarantovan. Sistem IP Content Noise Reduction Pro za smanjivanje šuma koristi pametnu tehnologiju za pročišćavanje slike, dok HD Reality Enhancer optimizuje teksture i boje piksel po piksel. Takođe, Pure Picture Control  tehnologija poboljšava kontrast za još verniji prikaz, dok je Super Bit Mapping proces tu da se pobrine za jednake prelaze boja, što je savršeno za scene sa suptilnim koloritom kao što je zalazak sunca, koje često pokvari kompjuterska grafika lošom prezentacijom boja.

 

Napredna super Wi-Fi tehnologija obezbeđuje stabilniju Internet konekciju, a time i efikasnije pretraživanje i prenos video zapisa. Sofisticiran dizajn sa više antena unutar uređaja koristi MUMI (Multiple Input Multiple Output) tehnologiju, pa je prenos u svakom delu doma brži i pouzdaniji, bez mešanja signala i kočenja. Takođe, ovaj uređaj nudi i opcije gledanja već emitovanih TV programa i video snimaka na zahtev, kao i preslikavanja prikaza sa mobilnih telefona na veliki ekran.

Sony Blu Ray Player
Sony Blu Ray Player

Unutar ovog plejera je moćan dvojezgarni procesor koji obezbeđuje  snažne performanse. Veb strane se učitavaju za kraći vremenski period, dok se filmovi i video snimci na Internetu emitiju brže, sa usklađenijom reprodukcijom i sa manje kašnjenja. Zahvaljujući izuzetno efikasnom i intuitivnom meniju za navigaciju, odmah ćete biti spremni za uživanje u zabavnim sadržajima, bez dodatnog čekanja.

 

Video sadržaji neće samo izgledati sjajno, već će i zvučati odlično. Pojačalo Digital Music Enhancer kombinuje tri Sony audio tehnologije za impresivni zvuk filmova i muzike. DSEE (Digital Sound Enhancement Engine), Dynamic Range Recovery i Advanced Auto Volume tehnologije omogućavaju vraćanje izgubljenih detalja iz kompresovanog audio snimka, povećanje dinamičkog opsega, kao i sprečavanje naglih promena jačine u zvuku.

 

Novi BDP-S6500 Blu-ray Disc™ plejer od Sony-ja je već danas dostupan za poručivanje u prodavnicama.