Novi Sony projektori na IFA 2016

Kompanija Sony će na IFA sajmu predstaviti najnoviji dodatak seriji projektora, kompaktni 4K projektor za kućni bioskop VPL-VW550ES 4K SXRD. U pitanju je treći model u asortimanu kompanije Sony od predstavljanja novih modela popularne HW serije na prošlogodišnjem IFA sajmu – modela VPL-HW45ES i premium modela VPL-VW5000ES.

Ovaj projektor odlikuje podrška za 4K HDR prikaz, što ga čini idealnim za ljubitelje filmova, muzike i sporta, koji žele da se prepuste uživanju u spektakularnom kvalitetu slike. Kako potražnja za 4K HDR sadržajem raste, ovaj model predstavlja budućnost u smislu kompatibilnosti sa najnovijim 4K standardima, dok HDR standard prikazuje danas dostupan sadržaj u najboljem svetlu.

„Model VPL-VW550ES je još jedan primer posvećenosti kompanije Sony da svojim korisnicima obezbedi veran prikaz i prožimajuće iskustvo. Inovativni 4K HDR standard pruža sliku koja u najvećoj meri odgovara realnosti koju naše oči vide, pa će korisnici sada moći da uživaju u najboljem kvalitetu slike na način na koji to ranije nije bilo moguće. Sa novim 4K projektorom, videti zaista znači poverovati”, ističe Tomas Isa, menadžer proizvoda kompanije Sony Professional Solutions Europe.

 

Model VPL-VW550ES je „nevidljiv” i „nečujan” tokom korišćenja, a usled velike potražnje korisnika, dostupan je u beloj i crnoj boji kako bi se diskretno uklopio u svaki enterijer. Zahvaljujući tihom radu ventilatora, korisnici će moći neometano da uživaju u gledanju svog omiljenog programa uz manje prekida i jednostavnije održavanje zahvaljujući Sony dugotrajnoj lampi sa vekom trajanja od čak 6.000 sati u Low režimu.

 

VPL-VW550ES je naslednik prethodnog modela VPL-VW520ES i donosi još bolji kvalitet slike. Odlikuje ga impresivnih 1800 lumena osvetljenosti, unapređeni dinamički kontrast odnosa 350.000:1, kao i jedinstvena Sony 4K tehnologija za jasniju i oštriju sliku u poređenju sa postojećim tehnologijama. HDR standard nudi izuzetno širok kontrast sa još širim opsegom nivoa osvetljenosti i uspeva da reprodukuje i svetlije i tamnije tonove tako da prikaz odgovara režiserovim namerama i viziji.

Osim kompatibilnosti sa HDR standardom koji se koristi za servise za emitovanje Ultra HD Blu-Ray i Over-The-Top sadržaja, novi Sony projektor je kompatibilan i sa Hybrid Log-Gamma (HLG) standardom koji će preko unapređenja softvera[1] koristiti budući emiteri i korisnički generisan sadržaj. Ponudom realističnijih prikaza sportskih događaja, koncerata i TV programa, ovaj projektor je spreman i za naredne tehnološke promene.

Kao i prethodni model, projektor VPL-VW550ES omogućava gledaocima pristup servisima za emitovanje 4K sadržaja kroz najnoviji HDMI standard (podrška za HDR standard za 4K 24p u 4K 60p), kao i HDCP 2.2. zaštitu za HDMI1 i HDMI2 terminale. Ugrađeni RF 3D predajnik omogućava još bolju povezanost snažnim signalom za bežičnu mrežu nudeći širu pokrivenost i stabilnost 3D sinhronizacije.