Kompanija Veritas, deo kompanije Simantek (Symantec) koja se bavi upravljanjem informacija, iznela je i objavila novu ponudu namenjenu tržištu brzo rastućih korporativnih centara podataka, kao i značajna unapređenja osnovnog portfolia proizvoda za pravljenje rezervnih kopija i upravljanje informacijama.

 

„Naši klijenti se nalaze na raskrsnici između eksplozije informacija i fundamentalne promene u načinu isporuke infrastrukture,“ rekao je izvršni potpredsednik i direktor proizvoda u Veritasu Met Kejn (Matt Cain). „Ako želimo da ogromne količine podataka dobiju smisao, poznato je da tradicionalni pristup u kojem je samo infrastruktura u središtu više ne funkcioniše. Nova ponuda će pomoći našim klijentima da ostvare dostupnost informacija, dok prikupljaju uvide presudne za podršku njihovih poslovnih ciljeva.“

symantec

Ovaj skup poboljšanja proizvoda i novih rešenja prikazuje fundamentalno drugačiji pristup u isporuci  podataka i usluga na različita okruženja računarskog oblaka. Unapređenja trenutnih proizvoda omogućuju jednostavnije upravljanje hibridnim cloud infrastrukturama i bolju zaštitu za VMvare i Microsoft Virtualna okruženja. Veritas takođe uvodi nove proizvode koji omogućavaju preduzećima da pretražuju skladišta podataka po dubini kako bi identifikovali i odredili prioritetne informacije u svojim organizacijama.

 

Veritas spaja u jedinstvenu kombinaciju iskustvo u dostupnosti aplikacija i upravljanje skladištima podataka na licu mesta i na oblaku. U ponudi su takođe alati za upravljanje podacima koji pomažu kompanijama da pronađu oko 1,5 odsto zaista vrednih podataka u njihovim organizacijama i prikupe informacije, bez obzira na model infrastrukture.

 

„Više pokretačkih snaga utiče danas na sposobnost kompanija u iskorištavanju podataka. Preduzeća i pojedinci kreiraju više podataka nego ikada – a IT organizacije se muče sa upravljanjem povećanim obimom i veličinom potrebnom za skladištenje podataka”, rekla je potpredsednica programa, za skladištenje i GRC infrastrukturu u IDC, Laura Diboa (Laura DuBois). „Veritas je u prilici da pomogne kompanijama da iskoriste njihove podatke i na taj način dobiju vecću vrednost, kao i da obezbede njihovu dostupnost i oporavak neophodnu na današnjem poslovnom tržištu koje se stalno menja.“

 

„Planirano razdvajanje kompanije Veritas od Simanteka je važna prekretnica za ovu granu industrije. Dok se u mnogim IT okruženjima bore da postignu bolju zaštitu podataka, čuvaju podatke, upravljaju visokim nivoom dostupnosti i skladištenja, Veritasova vizija dostupnosti informacija i njihovog uvida obećava kompletan paket rešenja i usluga koje kompanije treba da traže u skladištima podatak na uvid. Biće izuzetno uzbudljivo videti kako će Veritas sa reputacijom u zaštiti podataka i upravljanju podacima podržati buduće IT izazove novim uvidima u skladišta podataka i obaveštajnim podacima“, rekao je stariji analitičar za zaštitu podataka u Enterprise Strategy Grupaciji Džejson Bafington (Jason Buffington).

 

Ključna ažuriranja proizvoda i novih izdanja uključuju:

 

Veritas NetBackup™ 7.7, najnovija verzija vodecćeg industrijskog rešenja kompanije Simantek za pravljenje rezervnih kopija, dodaje novu funkcionalnost i poboljšane performanse za podršku najvećem, najdinamičnijem poslovnom okruženju. Netbackup 7.7 uvodi poboljšanu integraciju centara podataka sa VMvare vSphere 6 i Microsoft Hiper-V, kao i podršku za hibridna rešenja na računarskom oblaku poboljšavajući Amazon Web usluge, Google Nearline i još mnogo toga. Preformanse računarskog oblaka su takođe poboljšane i do trideset puta su brže od prethodne verzije. Jedno rešenje za celu kompaniju, NetBackup 7.7 omogućava IT organizacijama smanjenje kompleksnosti i nadmašuje uporan rast centara podataka. Više informacija: saopštenje za medije o Netbackup 7.7.

 

Veritas InfoScale™ se obraća potrebama poslovnog kontinuiteta kompanije za kompleksnim, višeslojnim aplikacijama u fizičkim i virtuelnim okruženjima. InfoScale rešenja obezbeđuju dostupnost aplikacija i softverski definisanih skladišta u ispunjenju izazova postavljenih pred centre podataka kao što su operativna složenost, rast broja alata, nepredvidivi nivoi usluga i nedostatak brzine putem jednog upravljačkog interfejsa na internetu. InfoScale je dostupan putem novog, unapređenog modela kupovine. Za više informacija kliknite ovde.

 

Veritas™ Resiliency Platform nudi jedinstven, globalni pristup kontinuitetu IT usluga, osiguravajući da najbitniji podaci i aplikacije ostanu dostupni u svakom trenutku putem složenog fizičkog i virtuelnog okruženja više proizvođača. Dostupan sada Resiliency Platform pomaže korisnicima da obezbede da najvažnije poslovne aplikacije dosledno ispunjavaju stroge sporazume o nivou usluge (SLA). Ovo rešenje omogućava vidljivost, jednostavnost i automatizaciju u kontinuitetu usluge, vraćajući predvidivost u poslovne IT usluge kompanije. Za više informacija kliknite ovde.

 

Veritas™ Data Insight 5.0 će proširiti nestrukturiranu analitiku podataka kako bi podržala upravljanje platformama za skladištenje na licu mesta kao i Box skladištima na oblaku.  Putem pojačane kontrole pristupa i orkestracije prava, Data Insight će pomoći u osiguravanju sigurnosti prilikom deljenja podataka. Primenom objektiva za forenziku podataka orijentisanog ka korisniku, Data Insight nudi poslovnim korisnicima mogućnost praćenja anomalija i ponašanja u korisničkim aktivnostima. Tokom leta, Data Insight verzija 5.0 će nastaviti da proširuje primenu analitike podataka kako bi se olakšalo upravljanje zadržavanjima, postigla usklađenost pristupa i bolje razumelo kako se rizik u ponašanju korisnika odnosi na osetljivost podataka. Više informacija možete pronaći ovde.

 

Veritas™ Information Map je prva klaud aplikacija zasnovana na Information Fabric tehnologiji koja omogućava kompanijama postizanje bolje vidljivosti među nestruktruiranim podacima. Information Map će lako sakupiti metapodatke iz Veritas NetBackup™, sačuvati ih na oblaku, i prezentovati ih u alatu za vizuelnu navigaciju, prilagođenom korisniku, koji pomaže identifikaciju oblasti rizika, oblasti vrednosti i oblasti otpada širom centralnih arhiva primarnog sadržaja korisnika. Kasnije tokom leta Information Map će pomoći kompanijama u odlučivanju o smanjenju informacionih rizika i optimizaciji informacionih skladišta.