Viber, jedna od vodećih svetskih platformi za razmenu poruka, najavljuje lansiranje verzije Viber 10, sa novim dizajnom koji poboljšava korisničko iskustvo i optimizuje performanse koje čine slanje poruka 2x bržim.

Novi dizajn donosi još poboljšanja za korisnike:

·        Jednostavna navigacija: jednostavno se krećite kroz aplikaciju na jednostavnijem i elegantnijem interfejsu u kom je lako pronaći upravo ono što vam je potrebno i to upravo tamo gde ga i očekujete.

·        Jednostavan pristup: Korisnici dobijaju sve privatne i grupne razgovore, zajednice, četbotove i omiljeni sadržaj na jednom glavnom ekranu

·        Jedinstveni ekran svih poziva: Na novom ekranu “Pozivi” korisnici mogu pronaći svoje nedavne pozive, pristupiti svim kontaktima iz telefonskog imenika i upravljati svojom Viber Out pretplatom

Viber 10 uvodi i dve potpuno nove funkcije koje ističu glavnu vrednost Viber aplikacije kao efikasne, moćne i privatne komunikacione platforme.

·        Četovi sa skrivenim brojevima u Viber community-jima omogućuju korisnicima da međusobno komuniciraju bez potrebe za razmenom telefonskih brojeva. To omogućava spontanu i neobaveznu interakciju s novim ljudima koje korisnici upoznaju unutar zajednica, a da pritom sačuvaju svoju privatnost i bezbednost. Korisnici mogu započeti komunikaciju pritiskom na korisnički profil u poruci unutar Community-ja ili sa liste učesnika na ekranu na kom su informacije o zajednici. Kada se osete dovoljno prijatno, korisnici mogu jedno drugom otkriti svoj broj telefona i nastaviti neograničenu interakciju.

·        Viber grupni pozivi omogućiće pokretanje grupnog glasovnog poziva za do 5 osoba, i to dodavanjem korisnika na postojeći 1-na-1 poziv ili startovanjem poziva direktno unutar jednog grupnog četa. Ova funkcija će na početku biti moguća samo za glasovne, a kasnije i za video pozive.

Zahvaljujući svežem interfejsu i pojačanim performansama, Viber 10 nastavlja svoju posvećenost stopostotnoj privatnosti korisničkih podataka, sa potpunom end-to-end enkripcijom – podešenom za sve privatne i grupne razgovore i pozive.

“Lansiranje verzije Viber 10 dolazi nakon intenzivnog istraživanja i testiranja, kako bismo usavršili pojednostavili komunikacijske mogućnosti za mnogorojne korisnike širom sveta”, kaže Đamel Agaua, izvršni direktor Vibera. “U Viberu se svi vodimo našom osnovnom misijom da proizvod učinimo bržim, jednostavnijim i sigurnijim. Novi Viber 10 omogućuje korisnicima jednostavno i intuitivno povezivanje, a kao i uvek osigurava privatnost i zaštitu podataka korisnika. Nadamo se da će naši korisnici uživati ​​u ovim promenama jednako kao i mi – jer ovo je potpuno novi Viber! ”

Viber 10 za korisnike stiže na AppStore i Google Play prodavnice u narednim danima.