PREĐITE NA SISTEM BEZ OGLEDALA PUNOG FORMATA UZ NOVI NIKON Z5 I NIKKOR Z 24-50mm F/4-6.3

Nikon danas predstavlja novog člana Nikon Z linije proizvoda – fotoaparat punog formata namenjen početnicima. Čvrst, lagan i jednostavan za rukovanje, Nikon Z5 je sjajna opcija za sve koji žele da pređu na fotografisanje sa sistemom bez ogledala punog formata. Zajedno sa fotoaparatom na tržište se plasira i prenosivi NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3: najkraći i najlakši zum objektiv za fotoaparate bez ogledala punog formata na svetu.¹ To je savršen partner za Nikon Z5 i sjajno rešenje za sve Nikon Z kreatore koji žele pravi prenosivi zum objektiv punog formata.

Nikon Z5, koji je po svom rangu ispod modela Nikon Z 7 i Z 6, napravljen je za sve koji žele da se upuste u istraživanje lepote fotografija punog formata. Bilo da njegovi korisnici snimaju fotografije ili 4K filmove, nastale slike će dostići uzbudljive nove nivoe detalja, dubine i boja. Jasne slike sa fantastičnim dinamičkim opsegom su dostižne čak i pri visokim ISO vrednostima zahvaljujući CMOS senzoru punog formata od 24,3 MP koji maksimalno koristi svetlosne sposobnosti ultraširokog Z bajoneta.

Nikonov hibridni AF sistem sa 273 tačke omogućava oštar fokus na celoj slici, a isto elektronsko tražilo (EVF) koje imaju čuveni modeli Z6 i Z7 pruža izuzetno oštar prikaz. Dva slota za kartice pružaju fleksibilno skladište, a rukovanje je lako zahvaljujući proslavljenim ergonomskim funkcijama serije Nikon Z, uključujući duboki rukohvat na fotoaparatu. Fotoaparat takođe može da se napaja preko USB²-a, što je idealno ako snimate dugu intervalsku sekvencu sa prozora u dnevnoj sobi!

Nikon Z5 je kompatibilan sa svim svetlosno jakim i kompaktnim NIKKOR Z objektivima punog formata kompanije Nikon, od širokougaonih objektiva sa fiksnom žižnom daljinom do telefoto zum objektiva. U sklopu osnovnog kompleta fotoaparata i objektiva je i ultraprenosivi NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Ovaj svestrani novi standardni zum objektiv, koji se odlikuje malim dimenzijama i oštrim slikama, pokriva neke od legendarnih žižnih daljina i pruža izvanredne performanse za fotografije i filmove. Nikon Z5 je takođe u potpunosti kompatibilan sa FTZ bajonet adapterom koji omogućava korišćenje NIKKOR objektiva sa F bajonetom bez gubitka kvaliteta slike.

Jordi Brinkman, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Objektivi Nikon Z5 i NIKKOR Z od 2450 mm pružaju sjajnu priliku za otkrivanje prednosti fotografija punog formata koje se dobijaju uz Nikon Z. Dobijate zadivljujući kvalitet slike, od raskošnijih boja do veće dubinske oštrine, karakterističan za seriju Nikon Z u jedinstvenom prenosnom pakovanju. To je savršen način izražavanja kreativnosti i pravljenja slika punog formata kakve ste oduvek želeli.“

 

Nikon će nastaviti da širi paletu NIKKOR Z objektiva nizom objektiva visokih performansi koji podstiču kreativnu viziju fotografa. Predstavljanje modela NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S planirano je krajem ove godine. Dostupan je i novi plan NIKKOR Z objektiva.

Proširite mogućnosti za kreativnost. Nikon Z5.

Izvanredan kvalitet slike karakterističan za seriju Nikon Z: Nikonov ultraširoki Z bajonet, moćni EXPEED 6 procesor i CMOS senzor punog formata od 24,3 MP sa opsegom ISO osetljivosti od 100–51.200.
Mali komplet, jak utisak: u sklopu osnovnog kompleta fotoaparata Z5 i objektiva je i ultraprenosivi NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.
Hibridni AF sa 273 tačke: obezbeđuje ujednačeno, brzo i precizno fokusiranje na celoj slici. AF detekcija očiju fiksira oči omogućavajući savršene portrete osoba. AF detekcije životinja se ponaša isto za mačke i pse.
Smanjenje vibracije sa 5 osa: fotografije ostaju oštre, a video zapis ne podrhtava.
Ultraoštro elektronsko tražilo od 3.690.000 tačaka: elektronsko tražilo (EVF) visoke definicije ne ispušta ništa iz kadra. Ključna podešavanja, kao što su ekspozicija, ISO i balans bele, primenjuju se u realnom vremenu.
Ergonomija karakteristična za seriju Nikon Z: duboki rukohvat pruža osećaj sigurnosti, a ključne kontrole su savršeno pozicionirane.
Čvrst i istovremeno lagan: čvrsto telo od legure magnezijuma je zaptiveno radi zaštite od prašine i vlage.
Dva slota za kartice, napajanje preko USB-a: prihvata brze UHS-II SD kartice, a fotoaparat može da se puni (dok je isključen) ili napaja preko USB²-a.
Nagibni ekran osetljiv na dodir: možete dodirnuti jednom za fokusiranje i fotografisanje ili tapnuti dva puta da biste videli prikaz oblasti slike od 100%.
Besprekorni 4K filmovi: NIKKOR Z objektivi punog formata pružaju predivnu dubinsku oštrinu. Kreirajte zapanjujuće intervalske filmove na samom fotoaparatu i pravite fotografije dok snimate.
Ugrađeni Wi-Fi® i Bluetooth®. Aplikacija SnapBridge kompanije Nikon omogućava jednostavan prenos fotografija i video zapisa ili pretvaranje pametnog uređaja u daljinski monitor i kontroler.

 

Budite smeli. Budite slobodni. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Ultraprenosivi zum objektiv punog formata: pokriva svestrani opseg od širokougaonih – 24–50 mm – do standardnih žižnih daljina i omogućava korišćenje filtera od 52 mm.
Dizajn sa mehanizmom za uvlačenje: samo izvucite ili uvucite objektiv tako što ćete rotirati prsten zuma.
Kvalitet slike karakterističan za seriju Nikon Z: slike su fantastično oštre i ravnomerno osvetljene u celom kadru.
Raskošne boje: ED staklo i asferična sočiva smanjuju distorziju u celom opsegu zumiranja.
Konstantna minimalna razdaljina fokusa: od samo 0,35 m u celom opsegu zumiranja.
Odličan za filmove: fokusiranje je tiho, a efekat neželjene promene žižne daljine je smanjen, što pruža profesionalne rezultate.
Prilagodljivi kontrolni prsten: koristite ga za kontrolu blende, korekciju ekspozicije ili podešavanja ISO vrednosti.


By una