Nutanix cloud

 Nutanix lider u poslovnim cloud rešenjima, danas je objavio je da ga je Gartner, Inc. imenovao za Gartner Peer Insights Customers’ Choice nosioca za 2021. godinu kada su u pitanju distribuirani sistemi datoteka i skladišta objekata. Nutanix veruje da ovo priznanje pokazuje snagu kompanije u oblasti nestrukturirane ponude za skladištenje podataka, Nutanix Files i Nutanix Objects, koji kupcima pružaju jednostavnost korišćenja, proširuju mogućnosti za skladištenje u različitim okruženjima u cloudu, istovremeno pojednostavljujući upravljanje podacima i omogućavajući efikasnu optimizaciju troškova.

„U trenutku kada kompanije nastavljaju svoj put ka hibridnoj i multicloud budućnosti, one traže cloud platformu koja je fleksibilna, otporna i skalabilna, a objedinjeno skladište koje radi u više okruženja je od ključne važnosti,“ rekao je David Sangster, operativni direktor kompanije Nutanix. „To što smo dobili priznanje nosioca Gartner Peer Insights Customers’ Choice  kada su u pitanju distribuirani sistemi datoteka i skladišta objekata, pokazuje snagu naših rešenja i vrednost koju oni pružaju kupcima.“

Ovo priznanje od strane kupaca zasnovano je na detaljnim povratnim informacijama iz 56 ocena kupaca prikupljenih tokom protekle godine od više dobavljača u distribuiranim sistemima datoteka i prostoru za skladištenje objekata. Nutanix Files i Nutanix Objects imaju prosečnu ocenu 4,8 od 5*.

Nutanix cloud platforma koja je izrađena na hiperkonvergiranoj infrastrukturi (HCI), isporučuje nestrukturirana rešenja za skladištenje podataka koja pružaju objedinjeno skladište za svako radno opterećenje u više primena, uključujući javni i privatni cloud, kao i remote i edge lokacije. Ovo omogućava kupcima da upravljaju okruženjem za skladištenje sa jednog mesta, kao i automatizuju za uobičajene zadatke i posao održavanja, kako bi pojednostavili rad i pružili kontrolu vlasnicima podataka.

Integrisana analitika i robusne bezbednosne funkcije, uključujući nedavno objavljenu pojačanu ransomware zaštitu za datoteke i objekte, daju veću vidljivost podacima i načinu na koji se oni koriste za bolju zaštitu od unutrašnjih i spoljnih pretnji. Pored toga, uspešna hibridna i multicloud primena uključuje jednostavna i fleksibilna storage pools rešenja koji će čuvati podatke tokom celog životnog veka. Nutanixova objedinjena rešenja za skladištenje pružaju ove usluge skladištenja na jednostavan, fleksibilan i siguran način.

Kupci često ističu jednostavnost kao ključnu prednost koja omogućava lakše svakodnevno upravljanje, bržu primenu i smanjenu aktivnost održavanja. Vidljivost i sigurnost podataka se takođe često pominju, zajedno sa fleksibilnošću, uključujući mogućnost podrške za širok spektar primena – od single node klastera za remote i edge lokacije, pa sve do vrlo velikih klastera od više petabajta i do 32 nodova. Konačno, kupci su prepoznali potpun skup funkcija koje mogu da se nadmeću sa bilo kojim poslovnim sistemom za skladištenje, uključujući tehnologije za smanjenje prostora i efikasnost, integrisane funkcije otpornosti i mogućnosti upravljanja životnim ciklusom podataka.