Nutanix cloud

Nutanix  najavio je nove hybrid cloud mogućnosti za skladištenje nestruktuiranih podataka, objekata i fajlova. Pomoću ovih naprednih karakteristika, Nutanixovi klijenti sada mogu da primene rešenje jednostavno za upotrebu, kojim proširuju skladišthi prostor pomoću raznih okruženja u cloudu, kako bi pojednostavili upravljanje podacima i efikasno upravljali troškovima – približavajući IT timove istinskom hibridnom operativnom modelu u cloudu.

Ova poboljšanja, usredsređena na skladištenje podataka, nadovezuju se na nedavno pokretanje Nutanix klastera, koji podržavaju Nutanixov hiperkonvergirani infrastrukturni softver pokrenut u AWS-u i, u budućnosti, Microsoft Azure-u. Kompanija nastavlja da omogućava svojoj tehnologiji da radi u bilo kom cloudu, istovremeno prihvatajući zajednički operativni model za pojednostavljenje upravljanja informacijama i pružanje organizacijama fleksibilnosti za pokretanje svake aplikacije u cloudu po njihovom izboru.

„IT timovi širom sveta brzo prelaze u hibridna okruženja i traže tehnološka rešenja koja će im pomoći da olakšaju ovu tranziciju, da im pomognu u upravljanju različitim tehnologijama i pojednostavljenju operacija“, rekao je Rajiv Mirani, glavni tehnološki direktor kompanije Nutanix. „Nedavno smo proširili naš hiperkonvergirani infrastrukturni softver na javni cloud lansiranjem Nutanix klastera, kako bismo pomogli kompanijama da i one to učine. Sada je fokus na jačanju celokupne platforme, uključujući i dostavljanje rešenja jednostavnog za upotrebu kojim se uvećava struktura skladišnog prostora u različitim okruženjima u cloudu.“

Konkretno, nove funkcije korisnicima nude sledeće:

  • Cloud Tiering za skladištenje objekata: Nutanix Objects sada omogućuju migraciju podataka između slojeva skladišta podataka za sva S3 kompatibilna skladišta objekata, uključujući skladište u cloudu kao što je AWS S3. Ovo omogućava kupcima da smanje troškove dugoročnog skladištenja i arhiviranja koristeći prednosti javne infrastrukture u cloudu. Ova nova inteligentna sposobnost povezivanja takođe će značajno poboljšati upravljanje životnim ciklusom podataka na različitim cloudima, istovremeno zadržavajući vidljivost i kontrolu, jer se metapodaci zadržavaju lokalno, radi lakšeg pretraživanja i pronalaženja. Klijenti mogu da koriste bilo koje skladište podataka, koje je kompatibilno sa S3, kao sloj za Nutanix objekte.
  • Hybrid Cloud skladištenje fajlova: Nutanix Files je sada zvanično dostupan u javnom cloudu kroz Nutanix klastere. Istinsko hibridno rešenje za skladištenje datoteka u cloudu, Nutanix Files sada pruža objedinjeno iskustvo, zajedno sa pojednostavljenim centralizovanim upravljanjem, u svim režimima primene u cloudu, obuhvatajući edge, udaljene kancelarije, privatne data centre i javni cloud. Ovo korisnicima pruža fleksibilnost pri odabiru pravog clouda, nudi jednostavnu skalabilnost i pruža veću kontrolu nad hibridnim skladištenjem podataka u cloudu.
  • Pojednostavljen oporavak od kvarova: Nutanix Objects i Files sada isporučuju poboljšanu cilju tačku oporavka (RPO) obezbeđujući da su podaci uvek dostupni u data centrima i cloudu u slučaju velikih kvarova. Objekti sada pružaju streaming replikaciju, sa RPO od svega nekoliko sekundi, posebno korisnim za kontejnerizovana radna opterećenja koja mogu da koriste S3 krajnje tačke za primarno skladištenje. Ovo omogućava preduzećima da sačuvaju svoje kritične aplikacije i osiguraju kontinuitet poslovanja čak i u najtežim okolnostima. Pored toga, Nutanix Files sada pruža podršku za RPO do jednog minuta, u poređenju sa jednim satom ranije, što je posebno korisno kada se pokreću poslovne aplikacije koje koriste NFS i SMB.

“Dok se organizacije bore sa digitalnom transformacijom i prelaskom na pravi hibridni cloud, one traže rešenja koja će im pomoći na tom putu. Ključne sposobnosti potrebne za rešavanje njihovih izazova su jednostavnost i ujednačenost na svim lokacijama primene i na više clouda,” rekao je Eric Burgener, potpredsednik za istraživanje, Grupa za infrastrukturne sisteme, platforme i tehnologije, IDC. „Rešenje koje može pružiti jedinstveno iskustvo za pristup podacima gde god da se nalazi, poput onoga što Nutanix sada isporučuje sa datotekama i objektima, biće pravi izbor za mnoge organizacije“.

Pored toga što je pojednostavio skladištenje podataka u cloudu, Nutanix je pružio povećane performanse, obim i izbor među svojim proizvodima za skladištenje. Sve funkcije su trenutno dostupne korisnicima.