Nutanix (NASDAQ: NTNX), lider u poslovnim cloud rešenjima, najavio je Elevate, globalni partnerski program dizajniran da redefiniše put partnerskog angažovanja. Napravljen na već robusnom partnerskom programu, Elevate će spojiti Nutanix-ov globalni partnerski ekosistem – Prodavci i distributeri; pružaoci usluga i telekomunikacioni operateri; tehnološki giganti; nezavisni proizvođači softvera, hardvera i platformi; globalni sistem integratori i partneri zaduženi za servise – pod jednu integrisanu arhitekturu koja će doneti jednostavnost, profitabilnost i ubrzani razvojni put za više proizvoda I multicloud rešenja ka poslovnoj transformaciji partnera.

Elevate pojednostavljuje angažovanje za ceo ekosistem Nutanix partnera korišćenjem skup alata, resursa i marketinških platformi koje su obezbeđene na novom Nutanix portalu za partnere –olakšavajući partnerima put do uspeha. Dalja unapređenja uključuju novu Performance+ registraciju dogovora dizajniranu da poveća potencijal podsticaja i zaštiti poslovne prilike. Ova konzistentnost iskustva i podrške se takođe proširuje na nomenklaturu programa – smeštajući zajedno sve partnerske organizacije pod jedan Elevate brend programa i strukturu oznaka.

„Naša vizija je uvek bila vezana za jednostavnost, od tehnologije koju inoviramo do načina na koji poslujemo, i Elevate će doneti tu viziju celom ekosistemu partnera – omogućavajući im da iskoriste promenu tržišta ka pretplatničkoj, više-proizvodnoj multicloud isporuci IT-ja za svoje korisnike,“ rekao je Christian Alvarez, potpredsednik globalnih kanala u Nutanix-u. „ Naš novi Elevate partnerski program značajno produbljuje našu posvećenost svim tipovima partnera širom sveta, i unapređenja koja predstavljamo danas su samo početak mnogih uzbudljivih ažuriranja koja dolaze, tako da još efikasnije možemo da pravimo partnerstva.“

Za početak, Elevate partnerski program će predstaviti prednosti za zajednicu kanala sa daljim proširenjem programa koji će doći do novih partnerskih organizacija u narednoj godini. Ovi predstojeći elementi Elevate partnerskog programa će sadržati ažurirane kompetencije i mogućnosti za validaciju rešenja za Alliance partnere; fleksibilni cenovni model i pojednostavljeno naplaćivanje za partnere iz oblasti pružanja usluga; i robusne resurse za razvoj ponude za partnere koji pružaju usluge.

Elevate program za kanal se razlikuje od tradicionalnih partnerskih programa jer stavlja jedinstveni naglasak na mogućnosti i kompetencije partnera da prodaju i podrže Nutanix portfolio, umesto da ispunjavaju ciljeve prihoda. Novi program predstavlja značajno dvocifreno povećanje investicija od strane Nutanix-a u kanal koje će obezbediti sledeće prednosti:

  • Jednostavnost:Jedna programska arhitektura za sve partnere preko koje isporučuju prodaju softvera i konsultativne servise bazirane na Nutanix tehnologiji. Unapređeni Nutanix partnerski portal će obezbediti veći pristup informacijama i uvide kroz ceo partnerski ekosistem kroz posebno brendirane marketing materijale, trening alate i personalizovane informacije koje omogućavaju efektivne odluke bazirane na dostupnim podacima.
  • Zaštita:Nova Performance+ registracija dogovora donosi bolje poravnavanje između partnera i Nutanix prodavaca kako bi se ostvarili veći popusti, predvidljive margine dogovora, unapređene zaštite poslovnih prilika, i atraktivne podsticaje za pokretanje net-new poslovanja u današnjem veoma takmičarski nastrojenom tržištu.
  • Transformacija:Elevate se fokusira na donošenje prednosti partnerima koji investiraju u proširenje svojih Nutanix veština kroz sertifikacije koje demonstriraju specifične kompetencije, i predstavljaju okvir jasnog plana po kojem partneri mogu da razviju svoje željene oblasti ekspertize.
  • Profit:Elevate donosi novi nivo profitabilnosti, uključujući avansne margine, nove mehanizme koji pomažu u isporuci servisa sa velikim marginama, bogatije rabate za donošenje novog poslovanja, i nove rabate koji nagrađuju Elevate Cloud Champion partnere za prodaju kroz celi Nutanix portfolio.
  • Iskustvo:Elevate će uključiti klauzulu najstarijeg pravila (tzv. grandfather policy) kako bi se osiguralo da nema prekida za postojeće podsticaje iz prethodnog Channel Charter programa. Dodatno, Nutanix je predstavio novi Američki partnerski centar za podršku (PSC) – tim zasebnih prodavaca kanala, sistemskih inženjera i marketing resursa – koji će isporučivati poboljšano iskustvo za partnere i koji će moći da sprovedu partnersku zajednicu kroz proces tranzicije zajedno sa tekućom pretprodajnom podrškom.

Bitne stvari programa će biti detaljno objašnjene na Partner Xchange skupu 10. septembra, kao deo Nutanix-ove .NEXT Digital Experience konferencije, sa dodatnim detaljima programa koji će uskoro biti poznati. Partneri se mogu registrovati za prisustvo ovde: https://www.nutanix.com/next