NVIDIA

Objavljivanjem VR audio i 360 video opcija u svom VRWorks software development paketu NVIDIA čini VR još više imerzivnim a razvoj VR rešenja još lakšim.

Tradicionalni VR audio omogućava tačno 3D pozicioniranje audio izvora u virtuelnom prostoru. Ali, da bi postigli preciznost koja je na nivou stvarnosti potrebno je uzeti u obzir više parametara a ne samo izvor zvuka. U realnosti dimenzije i karakteristike materijala dosta utiču na zvuk.

NVIDIA VRWorks audio pomaže pri kreiranju istinski imerzivnog okruženja modelingom zvuka, uzimajući u obzir refleksije i sve ostale uticaje koje sredina ima na zvuk.

Takođe na GTC-u, NVIDIA je objavila i prvu javnu betu za VRWorks 360 video SDK, koji omogućava snimanje 4K 360 videa u realnom vremenu, stičing i strimovanje.

NVIDIA VRWorks 360 video i audio SDK paketi su dostupni svim developerima za preuzimanje sa developer.nvidia.com/vr. VRWorks 360 video SDK za mono je dostupan odmah kao javna beta. VRWorks 360 video SDK paket za stereo će biti izdat uskoro.