Na Computex sajmu kompanija NVIDIA predstavila je veliki broj noviteta u gejming industriji od kojih se ističe nova GeForce GTX 980TI grafička karta koja je do tri puta brža u poređenju sa najmoćnijom kartom predstavljenom pre samo par godina,  modelom GeForce GTX 680.

Najnoviji model je tako uz 6 GB memorije i neverovatan broj CUDA jezgara sposoban za 4K gejming. Uz sve to GTX 980TI i dalje ostaje jako tih, kompaktan i hladan, omogućavajući vrhunski gejming čak i u minijaturnim SFF računarima.

GeForce GTX 980ti
GeForce GTX 980ti

Jedan jako dobar razlog za toliku količinu snage je svakako VR. U maju, Oculus je preporučio gejmerima da za optimalne perfomanse koriste GeForce GTX 970 ili jači GPU kako bi imali optimalno VR iskustvo. Nije mali zadatak pokretati stereo gejming u rezoluciji 2160×1200 i 90Hz bez ikakve latencije ili poigravanja slike. Kako bi to omogućili, NVIDIA je dizajnirala GameWorks VR koji poseduje tehnologije kao što su Multi-Res Shading, VR SLI, Context Priority, Direct Mode i Front Buffer Rendering koje omogućavaju vrhunsko VR iskustvo.

A kako ni gejmeri u pokretu ne bi ostali uskraćeni, predstavljena je i G-SYNC tehnologija za notebook računare koja donosi neverovatno glatko iskustvo igranja na najnovije modele koji poseduju grafičke čipove kao što je GeForce  GTX 980M.

Više informacija možete naći na zvaničnom NVIDIA blogu: