O magazinu

Istorija Personal magazin bloga

Sve je počelo davne 1996, na EUnetovom Solair serveru gde su mnogi započeli svoje prve Web korake. Projekat Personal magazina, kao sto i sam naziv govori, bio je neka vrsta ličnog fanzina, e-magazina namenjenog zainteresovanima za slične teme, a ujedno bio je i odličan prostor za eksperimetisanje i učenje.

Nakon zapaženog interesovanja Web populacije magazin se “seli” na sopstveni domen www.personalmag.co.yu 2000. godine, kada dobija jos veći broj poseta i pohvale sa svih strana. Sadržaj je osvežavan (barem) jednom mesečno, a potpuno je bio u ličnoj produkciji Gorana Aničića, od HTML koda, preko dizajna, do sadržaja koji su se vremenom “namnožili”. Godine 2005. usled hroničnog nedostatka vremena i tehničke zaostalosti magazin je “posustao”, da bi početkom 2007. doživeo svoju reinkarnaciju na domenu personalmag.rs.

Postavljen je na novoj dinamičkoj osnovi, većina starih sadržaja koja iole ima značaja je ubačena u bazu i dostupna je preko arhive, a sav sadržaj raspoređen je u veći broj rubrika zarad bolje kategorizacije i organizacije. Prema planu novi sadržaji dodaju se na dnevnoj osnovi, a njihovu tematiku će opredeljivati najzanimljiviji IT-techno sadržaji sa apostrofom na korisnim (upotrebljivim) i prvenstveno domaćim ICT temama.

O autoru

Rođen 25.04.1974 u Novom Sadu, inženjer informatike Goran Aničić od 1998. godine se aktivno i profesionalno bavi kreiranjem kompletnog i kvalitetnog Web prisustva, Web i interfejs dizajnom, Internet marketingom, Web standardima, projektovanjem i razvojem Web i desktop aplikacija.

Pokretač je i urednik kompjuterskog e-zina “Personal magazin“, referentnog elektronskog magazina namenjenog naprednoj upotrebi PC-ja, a zatim glavni i odgovorni urednik lokalizovanog izdanja američkog PC Magazina, te te stalni stručni saradnik IT časopisa “Ekonomist / Ebit”, “Internet ogledalo” i “Taboo o svetu marketinga“, “Auto Start“, “FHM” i “Mobi” . Trenutno se nalazi na poziciji web urednika u najvećoj regionalnoj izdavačkoj kući Color Press Group.