Ericsson

Kompanija Ericsson, globalni lider u oblasti komunikacijskih tehnologija i servisa i pokretačka snaga iza Umreženog društva i tehnoloških inovacija, ugostila je 21. aprila 22 devojčice iz osnovnih škola u svojim kancelarijama u Beogradu u okviru proslave Dana devojaka u IKT industriji.

Predstavnici kompanije, Antonio Pasarela, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, i Milena Matić, menadžerka za marketing, strategiju i komunikaciju, razgovarali su sa učenicama završnih razreda osnovnih škola o nekim osnovnim pojmovima u industriji informaciono-komunikacionih tehnologija, kao što su serveri, cloud i aplikacije, a takođe su im predstavili neka savremena rešenja, kao što je Digital Dude, virtuelni konsijerž.

Učesnice Dana devojaka u IKT industriji provele su vreme i sa članicama tima u Srbiji tokom njihovih praktičnih dnevnih aktivnosti, a radile su i na kreiranju jedne male aplikacije, i na taj način su iz prve ruke videle raznolike tehnologije, iskustva i prilike koje IKT može da ponudi.

Milena Matić je tom prilikom rekla: „IKT industrija postaje jedan od zaštitnih znakova privrede Srbije zahvaljujući visokokvalitetnom i obrazovanom kadru i veoma je privlačna učenicima koji sada biraju koju srednju školu da upišu i odlučuju o svom budućem zanimanju. Veoma je važno to što sve više devojaka radi u ovoj oblasti – na taj način se gradi okruženje koje nudi jednake prilike i nadamo se da će ovo iskustvo motivisati neke od naših gošći da krenu ka karijeri u ovoj uzbudljivoj industriji.“