Vučilo

Udruženje građana „Nauči me“ lansiralo je aplikaciju „Vučilo – dolina magičnih reči“, koja kroz igru omogućava učenje i uvežbavanje pravopisa srpskog jezika. S obzirom na to da deca sve ranije dobijaju sopstveni telefon i da savremena tehnologija privlači njihovu pažnju, aplikacija je osmišljena kao inovativno rešenje za savladavanje pravopisа.

Kroz više od 2.000 kontekstualizovanih primera različitih nivoa težine, „Vučilo“ pokriva gotovo sve oblasti pravopisa, a dodatne opcije, kao i originalne slike, muzika i zvučni efekti igricu čine još zanimljivijom. Za sada je dostupan korisnicima Android telefona, dok je u pripremi i verzija za telefone sa iOS operativnim sistemom. „Svesni nedostatka motivacije kod učenja na uobičajeni način, rešili smo da učenicima u našoj zemlji pružimo alternativni metod za savladavanje pravopisa. Kao rezultat nastala je ova lepa i zanimljiva igrica. Cilj nam je da aplikaciju isprobaju svi učenici, zbog čega je naš ’Vučilo’ besplatan i na taj način dostupan svima“, rekao je Milan Petrović, profesor srpskog jezika i koordinator ovog projekta. Projekat „Vučilo – dolina magičnih reči“ jedan je od prošlogodišnjih pobednika na konkursu Superste, u okviru koga Erste Banka, sa partnerskom Fondacijom Dokukino, novčano i mentorski podržava projekte inspirisane problemima u društvu, koji stvaraju nove sadržaje u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja.

Aplikacija se može preuzeti u Google Play prodavnici. „Nauči me“ je nevladina organizacija koja uvodi i promoviše inovacije u obrazovanju, a o svojim idejama piše u istoimenom časopisu. Osnovni cilj udruženja je da mladima omoguće da sami istražuju i uče, a „Vučilo – Dolina magičnih reči“ predstavlja njihov pionirski projekat u ovoj oblasti.