MOL Grupa je danas sa ponosom objavila pobednike međunarodnog onlajn takmičenja Freshhh. Najboljih pet timova od 2,210 timova takmičilo se među sobom na finalnom događaju – održanom uživo u glavnom gradu Mađarske, Budimpešti. Tim Džast Ask Siri od tri studenta sa Ekonomskog fakulteta iz Praga  I Češkog tehničkog fakulteta ocenjen je kao najbolji tim na takmičenju Freshhh za 2015 godinu. MOL Grupa, vodeća međunarodna naftna i gasna kompanija, redovno traži top talente za angažma u naftnoj i gasnoj industriji.

 

“Upućujemo naše čestitke za tri najbolja tima povodom postizanja vrhunskih rezultata na upravo završenom takmičenju  Freshhh za 2015. Želela bih da se zahvalim svim učesnicima na izuzetnom trudu koji su prikazali tokom takmičenja . Fascinantno je videti kako mladi studenti rade na teškim realnim  slučajevima iz svakodnevnog poslovnog života – i da uvek uspevaju da pronađu nova rešenja. Izuzetni rezultati učesnika i broja prijavljenih pokazuje nam još jednom da idemo u pravom smeru kako bi privukli vrhunske talente u industriji nafte i gasa”, izjavila je gđa Zdravka Demeter Bubalo, Podpredsednica MOL Grupe za ljudske resurse.

mol-grupa

U sezoni 2015. među vodećih pet timova koji su ušli u Finale takmičenja – održano uživo u Budimpešti – našli su se predstavnici pet različitih zemalja – Chanters, Dekor, Džast Ask Siri, Oils Krid  i Aprajt Solušns iz Hrvatske, Slovačke/Češke Republike, Mađarske , Rusije I Slovenije. Studenti iz različitih naučnih oblasti, od hemijskog inženjerstva do matematike, suočili su se sa realnim životnim izazovima tokom tri kruga takmičenja. Zadatak im je bio da stvore novu naftnu korporaciju od nule i da odlučuju i razvijaju projekte kako bi pronašli bogate izvore energije, izgrade rafineriju sa različitim proizvodima i definišu najbolji portfolio jednog proizvoda koji bi optimalno generisao profit. Prvih pet timova dobili su priliku da se odmah pridruže MOL Grupi.

Prva nagrada ide Džas Ask Siri timu (Filip Biznar, Jakub Kubis i Petr Boros) sa Ekonomskog fakulteta iz Praga i Češkog tehničkog fakulteta : “Freshhh takmičenje je uzbudljivo iskustvo i realni životni izazov za nas. Naučili smo izuzetno puno tokom perioda takmičenja i presrećni smo da smo proglašeni za pobednike. Za nas je Freshhh takmičenje odlična odskočna daska za buduću uspešnu karijeru”, izjavio je pobednički tim.

Drugo mesto osvojio je tim Oils Krid sa Tehnološko-ekonomskog Korvin fakulteta iz Budimpešte, a treće mesto Dekor tim sa Hemijskog tehnološkog fakulteta iz Ljubljane. Program MOL Grupe Freshhh odvija se u skladu sa korporativnom strategijom, čiji je cilj da privuče vrhunske talente kroz program inovativnih, nagradnih projekata.