Microsoft device Days

Microsoft Srbija, u saradnji sa partnerima PIN Computers i KimTec, organizovao je u hotelu Hyatt Regency Beograd – Microsoft Device Days. Skup je okupio veliki broj partnera i korisnika, i bio prilika za upoznavanje sa Windows 10 Pro rešenjima i uređajima namenjenim za mala i srednja preduzeća, kao i benefitima koja ova rešenja donose u poslovnom okruženju.

Windows 10 Anniversary Update ažuriranje donelo je značajna poboljšanja funkcionalnosti i dodatno ubrzalo  usvajanje do sada najbrže prihvaćene i najbezbednije verzije Windowsa ikada. Windows 10 Pro dizajniran je da pruži poznato i produktivno iskustvo na brojnim inovativnim uređajima – od desktop i laptop računara, preko tableta do mobilnih telefona, uz maksimalno efikasno korišćenje i usklađenost potrebama korisnika.

Kao glavne prednosti Windows 10 Pro platforme na skupu su istaknute usavršene funkcionalnosti koje garantuju veću sigurnost, produktivnost i jednostavnost upravljanja. Windows 10 Pro bezbednosne funkcije obezbeđuju šifrovanje podataka, sprečavanje slučajnog curenja informacija od strane zaposlenih, i čuvanje podataka čak i u slučaju gubljenja i krađe uređaja. Takođe, novina je i Windows Hello funkcionalnost koja omogućava jednostavniju i sigurniju prijavu i otključavanje pogledom ili otiskom prsta, što korišćenje računara čini bezbednijim nego ikad.

Windows 10 Pro sa pripadajućim setom alata smanjuje vreme i energiju koja se troši na korišćenje informaciono-komunikacionih tehnologija. Pro uređaji dizajnirani su da savršeno rade sa serverima, Office 365, i cloud servisima, što ih čini idealnim rešenjem za potrebe bilo kojeg biznisa koji se razvija u dinamičnom i mobilnom svetu koji nas okružuje. Veća produktivnost ogleda se u performansama koje omogućavaju povezivanje, pristupanje informacijama gde god i kada god je potrebno. Sa funkcijom Remote Desktop moguće je pristupiti desktopu, folderima i aplikacijama – sa bilo kog uređaja. One Drive za biznis omogućava bolju saradnju članova tima i zajednički rad sa stalnim pristupom poslednjim verzijama fajlova, sa svih uređaja. Kreiranje virtuelnih desktopa, brzo prebacivanje sa laptopa na tablet režim, pisanje beleški uz pomoć Windows Ink digitalne olovke, otvaraju potpuno nove mogućnosti u poslovnom okruženju.

Na Microsoft Device Days skupu bilo je reči i o Windows Serveru 2016, i zašto je ovo rešenje jedan od najadekvatnijih i najsveobuhvatnijih izbora za poslovanje malih i srednjih preduzeća. Sa novim karakteristikama koje su kreirane da štite poslovne podatke, unapređuju IT efikasnost i produktivnost preduzeća, kao i da ista osposobljavaju za eventualni prelazak na poslovanje u cloud-u – Windows Server 2016 pomaže dugoročnom i planskom razvijanju poslovanja.

Mala i srednja preduzeća danas posluju u okruženju koje zahteva fleksibilnost, mobilnost i konstantne promene, zbog čega IT servisi koje primenjuju moraju odgovarati specifičnim uslovima svakog konkretnog preduzeća. Windows Server 2016 pruža hibridna rešenja koja nude sve mogućnosti za veću produktivnost, kao i za velike kompanije, ali sa mogućnošću prilagođavanja potrebama za mali i  srednji obim poslovanja.

 

Pojednostavljeno rukovanje podacima, smanjenje troškova, konzistentnost iskustva rada na bilo kom uređaju, bezbednost podataka, adekvatno planiranje i ostavljanje prostora za proširenje biznisa ili njegovog prenosa u cloud režim – samo su neke od prednosti o Windows Servera 2016 o kojima se detaljnije govorilo na Device Days događaju.

„Cilj današnjeg skupa je da predstavi kompletan koncept poslovnog okruženja i Windows 10 Pro platforme sa svim njenim usavršenim funkcionalnostima, kao i najnovije uređaje koji prezentuju karakteristike ovog operativnog sistema. Uz očekivani dalji rast udela Windows 10 platforme na tržištu i u upotrebi kod preduzeća svih veličina, kao i sve snažniji prelazak biznisa u cloud okruženje, važno je da poslovni korisnici budu upoznati sa načinima kako da povećaju svoju produktivnost, podignu sopstveni biznis i konkurentnost na najviši nivo“ – istakla je Sanja Timotijević, Consumer Channel Group PAM, Microsoft Srbija.

U okviru Demo zone prisutni su se upoznali funkcionalnostima predstavljenih rešenja i portfolio  „Windows Pro“ uređaja među kojima su Lenovo ThinkPad Yoga 260, ThinkPad Lenovo Yoga 460, HP EliteBook Folio 1040, DELL Latitude E5470 i drugi.