Ljubitelji prirode, avanture i izazova, sedmu godinu za redom su testirali svoje granice u Telenor Trci preživljavanja, koju je organizovala Wild Serbia. U netaktnutoj prirodi planine Zlatar, preko 150 učesnika trke, rešavalo je brojne izazove – od nalaženja izvora pitke vode, paljenja vatre uz pomoć kresiva, do pravljenja skloništa u kojem su proveli noć.

Telenor Trka preživljavanja je podeljena u tri kategorije – Avantura, Opstanak i Porodica, koje su činili timovi od 2 do 4 takmičara. Učesnici u kategoriji Avantura prelazili su trasu od 30 kilometara i mogli su da koriste mobilni internet radi lakšeg orijentisanja, pronalaženja korisnih saveta kao i da podele doživljaje sa divljeg dela planine Zlatar. Telenor je omogućio i bonus takmičenje u kojem su učesnici pronalazili sakrivene simbole, a fotografije supostavljali na društvenu mrežu Tviter, zahvaljujući dobroj pokrivenosti Telenorove Pametne mreže na udaljenim lokacijama.

telenor

Članovi tima Mečići, Ana Milosavljević, Bojana Tomašević i Dragan Sretenović, uspeli su da pronađu, fotografišu i objave najviše skrivenih simbola. Oni su na taj način pokazali da se trasa može preći sa osmehom, pored izazova koje je gusta šuma i divlja priroda stavljala pred njih.

Najbolji u kategoriji Opstanak, koji su za dva dana prešli oko 60 kilometara i pokazali najveću sposobnost snalaženja u prirodi su Vlada Panić, Vladimir Ranković i Dragan Stanković iz tima Sinovi šume. Oni su demonstrirali da su fizička spremnost, mentalna snaga i snalažljivost, preduslov za preživljavanje u surovim uslovima.

Najsnalažljiviji tim u kategoriji Avantura bio je tim Seljačine, koji je osvojio najviše poena zahvaljujući svojoj snalažljivosti koju demonstriraju već nekoliko godina na Trkama preživljavanja.

U kategoriji Porodica koja je revijalnog karaktera, najmlađi ljubitelji prirode su takođe proveli noć pod šatorima, uz vatru, na livadskoj površini kod Vodene poljane.

Telenor je omogućio brzi internet i dobru pokrivenost duž cele rute kojom su prolazili takmičari kategorije Avantura. Telenor Pametna mreža trenutno pokriva 85 posto stanovnika Srbije. Dodatnom investicijom od 10 miliona u narednih šest meseci pokriće se cela Srbija brzim internetom, odnosno 99 posto stanovnika naše zemlje, a brzi 3G internet biće dostupan gde god postoji signal za mobilni telefon.