U okviru Fujitsu Day-a, u hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, danas je održana konferencija kompanije Fujitsu pod sloganom “Let’s shape our tomorrow”. Godišnja konferencija ovog globalnog IT lidera okupila je više od 200 učesnika koji su pokazali veliku zainteresovanost za inovacije u tehnološkom razvoju i informacionim tehnologijama, ali i za konkretna Fujitsu rešenja koja im mogu pomoći u svakodnevnom poslovanju.

Na samom početku konferencije prisutnima se obratio Dejan Malić, direktor prodaje za region Adriatik i Bugarska Fujitsu koji im je poželeo dobrodošlicu i produktivan rad.

 

Vrsni predavači su na konferenciji približili posvećenost kompanije Fujitsu pružanju podrške svojim korisnicima u stvaranju bezbedne i održive budućnosti, uz korišćenje informacionih tehnologija.

Među predavačima su se našli Christian Bock, Global Clients and Datacentre Marketing Programs Fujitsu, koji je održao predavanje Radno mesto orijentisano ka čoveku: Radost i efikasnost su u vezi”.  Alfons Michels, Data Center Evangelist, održao je prezentaciju na temu “Budućnost data centara”.  Wilhelm Gassner, Director Sales Eastern Europe PFU, održao je predavanje na temu “Fujitsu skeneri – izbor profesionalaca za skeniranje dokumenta”.   

Pored stručnjaka iz Fujitsu-a, predavanja su u svojim oblastima održali i eksperti iz Veritas-a, Commvault-a i Intel-a. “Arhiviranje u oblikovanju informacionog pejzaža budućnosti” približio je Nedeljko Stefančić, Senior Technology Consultant Veritas, dok je Aleksandar Antić, Territory Account Manager SEE region Commvault, prezentovao “Commvault Simpana – prozor u svet podataka i informacija”. “Transformacija radnih mesta sa Intel tehnologijom i inovacijom” bila je tema predavanja Aleksandra Lukića Market Development Manager Intel. “Uputstvo za upotrebu Sveta 2.0“ dao je satiričar Vojislav Voja Žanetić.

Zahvaljujući prezentacijama Workplace sistema, učesnici konferencije su se suočili sa odgovorom na pitanje da li njihovo radno mesto spremno dočekuje budućnost i izazove koji dolaze. Poseban akcenat na Fujitsu konferenciji bio je na data centar tehnologijama, te na proizvodnom asortimanu kompanije Fujitsu koji se u data centrima koristi.

Fujitsu Technology Solutions u saradnji sa strateškim partnerima u Srbiji, uz bogat i zanimljiv sadržaj o globalno važnim i univezalnim temama, predstavila je rešenja za efikasno preoblikovanje poslovanja ovdašnjih korisnika informacionih tehnologija.

 

Opšte informacije o kompaniji Fujitsu:

Fujitsu je vodeća japanska kompanija za informaciono-komunikacione tehnologije, koja nudi kompletan asortiman tehnoloških proizvoda, rešenja i usluga. Oko 159.000 Fujitsu zaposlenih radi za Fujitsu kupce u više od 100 zemalja. Mi koristimo naše iskustvo i moć informaciono-komunikacionih tehnologija kako bismo oblikovali budućnost društva zajedno sa našim klijentima.

Fujitsu Limited (TSE: 6702) prijavio je prihode od 4.8 triliona jena (US 40 milijardi dolara) za fiskalnu godinu koja se završila 31.marta 2015. godine.