On-Board CourierOn-Board Courier

Hitne isporuke u prevozu tereta: Fizička pratnja najvažnijih i najhitnijih pošiljaka od vrata do vrata

Da li ste znali da i paketi mogu da imaju ličnu pratnju? Znate li da paket može isporučiti profesionalac koji sve vreme putuje sa njim, drži ga „na oku“ i skraćuje tranzitne procedure kako bi paket stigao brže nego što je to uobičajeno?

Kada standardne opcije prevoza (ekonomska ponuda ili usluga prioriteta) nisu zadovoljavajuće brze za klijenta, tada usluge hitne isporuke ulaze u igru. Jedna od njih je usluga posebno određenog kurira (On-Board Courier) kada imate potrebu za slanjem izuzetno bitnih i vremenski kritičnih pošiljaka, bilo da je potrebno hitno isporučiti lekove, organe za doniranje, rezervne delove za vozila i mašine koje su stale u ključnom trenutku na nezgodnijoj lokaciji, rezervne sajle za žičaru bez kojih ski-sezona ne može da počne ili bilo koji ključni proizvod za proizvodnu liniju neke fabrike.

Kada se koristi OBC servis (Kurirska pratnja)?

Kada je kritično da isporučite nešto do željene destinacije za najkraće moguće vreme, kada vam je stalo da „još jedan par očiju“ konstantno brine o pošiljci, kada vam hitno nedostaje baš taj predmet kako bi se proizvodnja ponovo pokrenula. Uslugu fizičke pratnje vrši špediter specijalista koji preuzima pošiljku na lokaciji koja kliijentu odgovara i lično je prati u izabranom vidu transporta, što je obično komercijalni putnički let. Na ovaj način se osigurava da pošiljka ne bude skinuta sa leta, budući da avio-kompanije uvek daju prioritet ličnom prtljagu koji se prevozi u kabini. Na ovaj način osetljiva roba dobija posebnu pažnju.

Kako Kurirska pratnja funkcioniše?

Usluga fizičke pratnje pošiljke kreira se prema potrebama klijenata. On bira gde i kada će pošiljka biti preuzeta, što posebno štedi na vremenu koje gubite prilikom ličnog odlaska u poštu ili druge lokacije za predaju, posebno kada se radi o transportu više različitih pošiljaka u isto vreme.

„Naš specijalista koji će pratiti pošiljku preuzima je i putuje sa njom do željene destinacije. cargo-partner poseduje  razgranatu mrežu globalnih partnera što je olakšavajuća okolnost kada planira najkraću rutu.  Svaki od naših specijalista prolazi potrebnu obuku i ima odgovarajuće iskustvo u ovoj vrsti špedicije. On se konstantno nalazi pored pošiljke tokom njenog putovanja, što nam daje posebne mogućnosti izveštavanja o njenom statusu i trenutnoj lokaciji na putovanju.“- objašnjava Nebojša Đekić, direktor prodaje i razvoja kompanije cargo-partner za Srbiju.

„Korporativni klijenti jako cene uslugu fizičke pratnje pošiljke zbog jedinstvene mogućnosti da naš specijalista, koji sa njom putuje, i naše plansko odeljenje vremenski cilja trenutak pred početak radnog vremena adrese za dostavu. Jednostavno zamislite da ste, ono što vam je u tom trenutku najvrednije, poslali po osobi od najvećeg poverenja. Ta osoba nama, što znači u sledećem trenutku i vama, javlja da je pošiljka uspešno predata i time završavamo isporuku vredne stvari na najpouzdaniji mogući način.“ – dodaje Đekić.

„Jedna smo od retkih kompanija u špediterskoj industriji  koja nudi ovo inovativno rešenje za isporuku pošiljaka koje su dragcene, vremenski kritične ili veoma bitne kako fizičkim licima tako i kompanijama. Ova posebno skrojena usluga bazirana je na višedecenijskom osluškivanju potreba pojedinačnih i korporativnih korisnika kao najbrži, najpouzdaniji i najbezbedniji način da se njihove pošiljke isporuče“, zaključje Đekić.