Škola

Nakon učenika osnovnih škola i učenici gimnazija i srednje stručnih  škola u Republici Srbiji od juče mogu da prate onlajn nastavu na platformi RTS Planeta.

Sadržaj nastave za srednjoškolce je takođe dostupan na adresi www.rtsplaneta.rs, kao i na novootvorenoj adresi www.mojaskola.rtsplaneta.rs  i omogućava da se direktno ili odloženo prati do 72 sata. U odeljku „Moja škola“ na RTS Planeti nalazi nasnimljen sadržaj svih nastavnih jedinica kako za osnovce, tako i za srednjoškolce.

Na internet sajtu www.rasporednastave.gov.rs, nalazi se raspored nastave za osnovno obrazovanje (I-VIII razred), gimnazije i srednje stručne škole.

Pored RTS3 i RTS Planete koji obezbeđuju jednosmernu komunikaciju, Vlada Srbije je uspostavila i interaktivnu platformu „Moja škola” koja je dostupna na adresi www.mojaskola.gov.rs i namenjena je i nastavnicima i učenicima.  Dodatni sadržaji za nastavu, testovi i dodatni materijal, bilo da se radi o zadacima ili materijalima za svaku nastavnu jedinicu, postavlja se na ovoj platformi.

Kao podrška građanima oko učenja na daljinu dostupan je i kontakt centar na broj 011/73-50-557, 24 sata dnevno sa nasnimljeni informacijama, dok su operateri dostupni od 8 do 18 časova i Vajber zajednica „Moja škola” https://vb.me/MojaSkola.