year award 2015 product of the year_CS6

Već treći put u pet godina*, Kaspersky Internet Security izranja na sam vrh kad je reč o efikasnosti jednog proizvoda u godišnjem izveštaju nezavisne laboratorije za ispitivanja – AV-Comparatives. Nakon što je tokom 2015. osvojio Advanced+ nagrade posle osam rigoroznih testova, najbolje rešenje kompanije Kaspersky Lab za krajnje korisnike i dalje pobeđuje rivale i kotira se kao globalno najbolji u konkurenciji od 21 proizvoda za operativni sistem Windows.

Kaspersky Lab softver
Kaspersky Lab softver

Godišnji izveštaj organizacije AV-Comparatives ističe proizvode koji su na testu od prethodne godine imali visok rezultat, što kulminira izborom celokupnog pobednika na osnovu ukupnog rezultata. Određeni broj dodatnih nagrada biva dodeljivan na osnovu najboljeg rezultata na pojedinačnim testovima. Pošto je učestvovao i postigao najbolje rezultate na osam glavnih Advanced+ testova, Kasperski Internet Security proglašen je za Proizvod godine, pored čega je u izveštaju pohvaljen dizajn i pristupačnost njegovog interfejsa, kao i odlična obimna dokumentacija i propratne karakteristike.

Pored nagrade za proizvod godine, Kaspersky Internet Security je takođe pokupio i zlatnu medalju u kategorijama Zaštita u stvarnom svetu (Real-World Protection) i Test otklanjanja štetnog programa (Malware Removal tests), kao i prvu nagradu u kategoriji Otkrivanje fajlova (File Detection test). Proizvod je osvojio i srebrnu medalju na testu Proaktivna zaštita i deli bronzu u kategoriji Učinak (Performance). U seriji testova organizacije AV-Comparatives 2015. učestvovao je 21 proizvod iz oblasti zaštite dizajniran za Windows operativni sistem, gde su podlegli pojedinačnoj proceni i testu efikasnosti. Testirana je njihova sposobnost da štite protiv pretnji na internetu u stvarnom svetu, da otkriju na hiljade štetnih programa i obezbede zaštitu, a da pri tom ne ugroze funkciju računara. Dodatni testovi proverili su koliko dobro proizvodi uklanjaju štetni program sa zaraženog računara i na koji način blokiraju nove i nepoznate pretnje.

„Ovo dostignuće je dokaz nivoa zaštite protiv štetnih programa koju nudimo svojim korisnicima, kao i neprekidne evolucije proizvoda, što nam omogućuje da proizvod bude u skladu sa potrebama današnjice i budućnosti. Kako dolazi od nezavisnog tela za testiranje, izveštaj AV-Comparatives je značajan izvor smernica i informacija za krajnje korisnike, jer im pomaže u izboru rešenja u skladu sa njihovim potrebama. Izuzetno smo ponosni što je Kaspersky Internet Security proglašen za najbolji proizvod 2015. i što se prepoznaje po velikoj predusretljivosti za korisnika”, kaže Timur Bjačujev (Timur Biyachuyev), direktor istraživanja štetnih programa kompanije Kaspersky Lab.